Cod Portocaliu de ninsori şi viscol în Suceava şi Neamţ

ANM a emis o avertizare Cod Portocaliu de ninsori şi viscol înjudeţul Suceava şi jumătate din judeţul Neamţ începând de astăzi, ora 13.00, până mâine la ora 10.00.

În restul ţării, cu excepţia câtorva judeţe din nord-vest şi centru, până mâine seară la ora 18.00 este Cod Galben de ploi însemnate cantitativ, ninsori, intensificări ale vântului, polei, răcire accentuată.

COD GALBEN

Va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 25…30 l/mp, iar în nordul Olteniei şi al Munteniei, în sudul Moldovei şi Dobrogea, izolat, 50 l/mp.

În Carpaţii Orientali va ninge şi se va depune strat de zăpadă, dar temporar vor fi şi precipitaţii mixte şi se va forma polei.

Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în zonele montane înalte din restul ţării, dar şi în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h, mai ales în regiunile sudice, iar în sudul Banatului, estul Munteniei şi Dobrogea, precum şi la munte, vor fi rafale de peste 70 km/h.

Procesul de răcire se va accentua, vremea devenind deosebit de rece în toate regiunile, dar cu precădere în cele extracarpatice. 

COD PORTOCALIU

În intervalul 11 octombrie, ora 13.0 – 12 octombrie, ora 10.00, în judeţul Suceava şi în zona de munte a judeţului Neamţ, stratul de zăpadă va depăşi 10…15 cm.

Vor fi intensificări ale vântului de peste 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.