Coloană pe 9 km de TIR-uri la Nădlac

Pe DN 7, lângă oraşul de frontieră Nădlac,  jud. Arad, s-au format coloane de camioane pe o distanţă de 9 kilometri, după ce accesul vehiculelor de mare tonaj a fost oprit ieri în Ungaria. Circulaţia se desfăşoară îngreunat, deoarece sutele de autotrenuri staţionează la intrarea în oraş ocupând o bandă din cele două ale drumului, potrivit reprezentanţilor Poliţiei din Nădlac.

Camioanele s-au adunat la frontiera cu Ungaria începând de joi, zi în care în ţara vecină a fost interzis traficul de mare tonaj pentru că a fost sărbătoare (comemorarea Revoluţiei din 1956).

Şoferii de automarfare care se îndreptau spre graniţă au fost opriţi la intrarea în Nădlac, pentru a nu bloca complet traficul în oraş, având în vedere că nu puteau trece de vamă.

În prezent, camioanele sunt lăsate să intre în oraş pe măsură ce altele trec de controlul de frontieră.

Din cauza coloanei de TIR-uri de pe DN 7, circulaţia se desfăşoară cu dificultate, pe o singură bandă în ambele sensuri. În unele momente, poliţiştii deviază traficul pe drumul judeţean Şeitin-Semlac-Pecica.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Daniel Iancu, a declarat că la Nădlac a fost suplimentat personalul de control şi sunt folosite două benzi pentru ieşirea din ţară a automarfarelor.

Poliţia de Frontieră precizează că autoturismele care tranzitează punctul de frontieră nu staţionează în coloană, având benzi separate de ieşire şi intrare în ţară faţă de traficul greu.

Totodată, se recomandă folosirea punctelor de trecere a frontierei Vărşand, Turnu şi Borş, pentru a se evita aglomeraţia de la Nădlac.

Autorităţile nu pot estima când circulaţia va reveni la condiţiile normale, pentru că în weekend interdicţiile de acces pentru traficul greu se aplică din nou în Ungaria. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.