Consilierii PDL îl părăsesc pe Oprescu

Cei 10 membri ai PDL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) vor demisiona, luni, motivând că referendumul iniţiat de primarul general Sorin Oprescu pe tema câinilor comunitari şi votat de consilierii USL ce deţin majoritatea în Consiliu a umplut paharul “incapacităţii administrative” dovedite de edil timp de 6 ani. Trebuie însă amintit că, din 2008 până la alegerile locale din iunie 2012, pedeliştii (44%), împreună cu PPDD şi PNG, au avut 4 ani puterea în CGMB. Astăzi, USL are majoritatea – e drept, de două treimi, lucru nemaiîntâlnit până acum – abia de 1 an şi  3 luni. Pe de altă parte, nu putem uita că şi consilierii PSD au apelat la aceeaşi metodă de a-şi da demisia din CGMB, în mandatul de primar general al lui Adriean Videanu. Asta nu i-a împiedicat, însă, ca  la fiecare şedinţă de consiliu să vină în sală şi “să facă atmosferă”.  

„Este forma noastră de protest. Ne vom da demisia şi vom continua dialogul cu bucureştenii, care au nevoie ca oraşul lor să fie administrat. Din această perspectivă, PDL va veni cu propriile soluţii, pe care le va supune consultării publice pentru rezolvarea problemelor Bucureştiului”, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, Adriean Videanu, preşedintele interimar al PDL Bucureşti.

“Sorin Oprescu a încununat cu succes în aceste zile 6 ani de incompetenţă administrativă şi a încheiat acest eveniment (moartea copilului de 4 ani sfâşiat de maidanezi, n.r.) cu un act de laşitate politică dezgustătoare, încercând să se ascundă în spatele unui referendum inutil”, a acuzat Videanu.

“După 6 ani, în loc ca bucureştenii să se simtă mai în siguranţă, nu avem decât răţuşte, ceasuri aurii şi cel mai mare cârnat din Europa”, a adăugat fostul primar al Capitalei. Amintim că Videanu a ocupat interimar această funcţie în 2004, imediat după alegerea lui Traian Băsescu preşedintele României, şi apoi a devenit primar “cu patalama” în urma alegerilor parţiale din anul 2005

Videanu susţine că atunci când şi-a încheiat mandatul de primar general i-a predat lui Sorin Oprescu “la cheie” singurul adăpost de câini (cel din strada Th. Pallady, n.r.) care în prezent este utilizat la 10-12% din capacitatea lui. El a acuzat că actualul primar general are un buget de 18 milioane de lei pentru această destinaţie, dar din care a folosit în 8 luni doar 2 milioane.

Adriean Videanu a mai spus că “Oprescu a găsit vinovatul”, adică primarii generali din precedentele mandate, “uitând că el se află la al doilea mandat”.

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti l-a atacat şi pe premierul Victor Ponta: “Incompetenţa administrativă a lui Sorin Oprescu este dublată de minciuni ale primului ministru. Victor Ponta poate printr-o ordonanţă, dacă doreşte, să creeze cadrul legal pentru gestionarea câinilor fără stăpân.

Întrebat despre demersul pe care PDL l-a avut privind strângerea de semnături pentru eutanasierea câinilor fără stăpân, Videanu a spus: “Ne vom ralia tuturor demersurilor făcute de societatea civilă şi de strângere de semnături”.

Videanu, despre subminarea economiei naţionale: Am toate dovezile nevinovăţiei mele

Despre problema pe care o are în justiţie – acuzarea de complot şi subminarea economiei naţionale săvârşite în perioada cât a fost ministru al Economiei – şi mai ales despre încuviinţarea privind începerea urmăririi penale asupra sa, trimisă astăzi de preşedintele Traian Băsescu ministrului Justiţiei, el susţine că are toate dovezile nevinovăţiei sale, pe care le va pune la dispoziţia procurorului de caz.

“Domnul preşedinte a făcut un lucru absolut corect (n.r. privind transmiterea cererii de încuviinţare a urmăririi penale). Eu cred că nimeni în această ţară, indiferent că este o persoană sau o instituţie, nu poate să blocheze înfăptuirea actului de justiţie în România. Am în momentul de faţă toate dovezile nevinovăţiei mele pe care le voi pune la dispoziţia procurorului de caz după care voi discuta şi public aceste argumente”, a spus Videanu, încolţit de jurnalişti.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.