Corlatean: Monica Macovei este lipsita de credibilitate si de platforma morala

Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, sustine ca nu isi “pierde vremea” cu declaratiile europarlamentarului Monica Macovei, apreciind ca aceasta este “lipsita de credibilitate si platforma morala” si “a fost complice la marea coruptie PDL”. El a veclarat vineri seara, la Reghin, unde a participat la lansarea candidatului USL la Primarie, Maria Precup, ca prioritatile sale nu au legatura cu declaratiile fostului ministru al Justitiei.

“Prioritatile reale ale ministrului Justitiei in guvernarea USL sunt consolidarea unei reale independente a justitiei, o justitie care sa judece cu celeritate si impartialitate ceea ce are de judecat in interesul cetatenilor Romaniei si nu sa-si piarda vremea cu ceea ce o persoana lipsita de credibilitate si platforma morala, lipsita de platforma, intrucat a cautionat si a fost complice la marea coruptie PDL, la marea coruptie a guvernarii PDL fara sa faca un singur gest, fiind complice la coruptia uriasa care a subminat statul roman. Aceasta persoana nu are demnitatea morala sa exprime critici in Romania de o maniera credibila. Noi vom face ceea ce este de facut in Romania de o maniera credibila. Noi vom face ceea ce este de facut in interesul statului roman, al justitiei si al cetatenilor. Doamna respectiva nu are a se pronunta cu privire la aceste prioritati”, a spus Corlatean.

El a subliniat ca prioritatile Guvernului se refera la promovarea reformelor in justitie in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) cu Comisia Europeana, ceea ce presupune “cooperare si dialog bilateral, combaterea coruptiei, politicile de integritate, stabilitatea arhitecturii legislative si institutionale” a DNA si ANI.

“Inseamna, in acelasi timp, ca persoanele care vor fi propuse de ministrul Justitiei pentru a fi sefii parchetelor si respectiv DNA sa raspunda la momentul in care mandatele celor care indeplinesc aceste functii se termina in mod obiectiv, legal, sa indeplineasca criteriile de profesionalism desavarsit, de integritate si de reala independenta. Acest lucru il voi face prin colaborare si prin consultare cu CSM, asa cum scrie la lege, nu asa cum s-a intamplat anterior, sub mandatul celor care acum comenteaza. Sunt de acord cu celeritatea instantelor fara ca eu, ministru al Justitiei, sa ma exprim cu privire la ce trebuie sa faca, cum trebuie sa faca judecatorii, pentru ca nu este atributul ministrului Justitiei sa faca astfel de comentarii”, a mai aratat Corlatean.

“Numit ministru pentru a subjuga justitia”

Monica Macovei a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca Titus Corlatean a fost numit ministru al Justitiei “pentru a subjuga justitia si pentru a-l ajuta pe colegul de partid, inculpatul Adrian Nastase, in dosarele pe care le are”.

Ea se teme de amputarea DNA si ANI, dar si de faptul ca ca membrii Guvernului Ponta duc Romania “spre dictatura” si spre “restaurarea regimului Nastase-Stanoiu, in ceea ce priveste justitia”.

“Ne ducem in trecut, in perioada de dinaintea integrarii si in perioada in care soarta dosarelor era stabilita in sedintele de partid ale PSD si nu la Parchet. Aceasta restauratie se face prin instrumentul Corlatean, ministrul Justitiei”, a acuzat Macovei. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.