COTAR: Angajaţi ai MT au încasat ilegal peste 10 milioane de euro

COTAR îi cere premierului Victor Ponta să ia “toate măsurile legale împotriva celor care se fac vinovaţi de fraudarea Ministerului Transporturilor, prin încasarea ilegală a peste 10 milioane de euro de către unii angajaţi ai acestui minister”.

Scrisoare Deschisa 

(…)

Va rugam sa luati toate masurile legale impotriva celor care se fac vinovati de fraudarea Ministerului Transporturilor, prin incasarea ilegala a peste 10 milioane de euro de catre unii angajati ai acestui minister.

Facem mentiunea ca de-a lungul timpului am informat in mod repetat factorii de raspundere din acest minister si am depus mai multe memorii, atat la Guvernul Romaniei cat si la cabinetele ministrului Transporturilor si al secretarilor de stat din acest minister, insa acest fenomen continua sa functioneze, incalcand legislatia in vigoare.

Consideram ca trebuie sa luati toate masurile necesare pentru starpirea caracatitei care functioneaza in acest minister si care se aseamana izbitor cu cea depistata la Primaria Generala a municipiului Bucuresti.

Va informam, Domnule Prim-Ministru, ca am depus o scrisoare deschisa la Ministerul Transporturilor adresata domnului Ministru Iulian MATACHE (anexata), prin care am aratat ilegalitatile practicate dupa aparitia Legii nr. 109/2014 si am solicitat stoparea imediata a CORUPTIEI in randul angajatilor Ministerului Transporturilor care participa, in calitate de examinatori, la examenele de atestare a personalului care activeaza in domeniul transportului rutier, desi nu au pregatirea necesara si nu sunt specialisti in domeniul transporturilor rutiere, insa pana in prezent nu s-a luat nicio masura.

Solicitam, Domnule Prim-Ministru, sa dispuneti ca organele abilitate sa ia toate masurile legale impotriva angajatilor din cadrul Ministerului Transporturilor vinovati de tergiversarea elaborarii Normelor de organizare si functionare a Centrelor de pregatire si perfectionare profesionala a personalului din domeniul transporturilor rutiere si a  Normelor privind examinarea acestora, acte normative care trebuiau sa intre in vigoare la data de 04.12.2011!

Domnule Prim-Ministru, nu stim cat castigati dvs. intr-un an, insa stim ca unii angajati din Ministerul Transporturilor care participa la comisiile de examinare a personalului din domeniul transporturilor rutiere castiga 30-40  de mii de euro pe an numai din activitatea de examinare, la care se adauga salariul primit ca angajat al Ministerului Transporturilor, precum si cel primit pentru ca face parte din Consiliul de Administratiei al unor unitati din cadrul ministerului.

Totodata, domnule Prim-Ministru, ne adresam dvs. pentru a dispune urgent masurile necesare stoparii modului arogant si abuziv in care angajatii Directiei Rutiere din cadrul Ministerului Transporturilor impiedica adoptarea unor acte normative legale si necesare domeniului transporturilor rutiere, vitregit de lipsa specialistilor in domeniul transporturilor rutiere, dar si de acapararea acestui domeniu de fel de fel de parveniti cu sau fara studii, mai ales de specialitate in transporturile rutiere.

Consideram de neacceptat ca reprezentantii Directiei Rutiere din cadrul Ministerului Transporturilor sa fie aceleasi persoane care participa la elaborarea proiectelor de acte normative si care, in acelasi timp, sunt si beneficiarii  reglementarilor adoptate (in primul rand din punct de vedere financiar). Nu este normal ca tocmai categoriile sociale sarace din randul angajatilor in transporturile rutiere – soferi, instructori, manageri, etc. – sa fie in continuare obligate sa suporte  cheltuieli mult mai mari, numai pentru ca acesti functionari publici sa obtina pentru ei foloase finaciare necuvenite sub o aparenta legalitate.

Nu putem accepta faptul ca aceste persoane, care au castigat in ultimii ani cat bugetul unei institutii publice (zeci de milioane de euro), sa-si vada in continuare nestingheriti de propriile interese finaciare.

In speranta, domnule Prim Ministru, ca de aceasta data consilierii dumneavoastra va vor aduce la cunostinta cele semnalate de noi si probabil vor gasi si adresele trimise catre Guvern, asteptam o solutie radicala pentru intrarea in normalitate.

Cu deosebita consideratie,

                 Presedinte COTAR, 

                           Vasile STEFANESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.