Crin a ajuns presedintele Senatului. Blaga face plangere penala

Crin Antonescu (PNL) a ajuns presedintele Senatului, intr-o actiune de forta desfasurata, marti, de USL, prin care Vasile Blaga (PDL) a fost revocat din functie. Practic, desi Blaga se afla in sediul Parlamentului si nu a aprobat sedinta extraordinara, senatorii USL s-au adunat in plen, iar vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru, a declarat de la prezidiu ca “presedintele Senatului nu se poate prezenta la sedinta”, drept pentru care a preluat fraiele. Senatorii USL au votat in 5 minute inlocuirea lui Blaga cu Crin Antonescu. Cererea de revocare a lui Vasile Blaga a fost publicata in doi timpi si trei miscari in Monitorul Oficial, iar acuzele sunt de “abdicare de la rolul constitutional al presedintelui Senatului”. Vasile Blaga a calificat actiunea drept “lovitura de stat” si a anuntat ca va depune o plangere penala pentru incalcarea Regulamentului Senatului si va sesiza Curtea Constitutionala. Valeriu Zgonea, cel aflat in carti pentru preluarea sefiei Camerei Deputatilor, dupa ce Roberta Anastase va fi demisa, a spus ca “PDL poate sa sesizeze si mama Curtii Constitutionale”.

Vasile Blaga a fost dat jos cu 70 de voturi “pentru” si o abtinere, iar Crin Antonescu a fost votat presedinte al Senatului cu 73 de voturi.

Inainte de sedinta, liderul grupului PSD Ilie Sarbu a spus ca motivul demiterii lui Blaga este faptul ca USL detine acum majoritatea.

Roberta Anastase a spus ca spera ca nu va fi colega pentru mult timp cu noul sef al Senatului Crin Antonescu. “S-au incalcat absolut toate procedurile. Avem colegii nostri la Senat care vor contesta aceasta hotarare si speram sa exista o decizie a Curtii Constitutionale care sa aseze lucrurile in granitele constitutionale”.

Crin Antonescu a declarat insa ca “nu s-a incalcat nimic din Constitutie, din regulamente”. “Cuvinte precum “lovitura de stat” nu fac bine imaginii Romaniei”, a precizat el. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.