CSM a respins detasarea Monei Pivniceru ca ministru al Justitiei. Ea trebuie sa demisioneze daca vrea portofoliul

Sectia de judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins luni seara, cu unanimitate de voturi, cererea de detasare a Monei Pivniceru in functia de ministru al Justitiei, astfel ca aceasta trebuie sa demisioneze daca vrea acest portofoliu. Desi magistrat cu experienta, Pivniceru ar fi vrut ambele functii, in ciuda faptului ca stia ca s-ar fi aflat in incompatibilitate.

“Detasarea unui membru CSM in orice functie publica este contrara legii. Renuntarea la functia de membru al Consiliului ofera posibilitatea oricarui magistrat sa ocupe o functie publica, a anuntat, luni seara, Alina Ghica, presedintele CSM.

In aceasta situatie, Pivniceru nu poate depune juramantul de ministru al Justitiei luni seara, la ora 20.30, la Palatul Cotroceni, impreuna cu ceilalti ministri desemnati in urma remanierii Guvernului Ponta.

Presedintele interimar Crin Antonescu a semnat deja decretele de revocare a ministrilor anuntati de premierul Victor Ponta si decretele de numire a noilor ministri, cu exceptia Monei Pivniceru la Ministerul Justitiei.

Ea va putea demisiona abia marti din CSM, daca va dori portofoliul. Daca nu se va intampla acest lucru, Ponta si Antonescu vor trebui sa gaseasca alta persoana pentru Justitie, intrucat Corlatean a fost deja mutat la Externe.

In iunie 2011, Mona Pivniceru a fost aleasa in functia de membru in Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din partea Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Daca Mona Pivniceru opteaza pentru portofoliul Justitiei, in locul ei va trebui validat la CSM judecatorul clasat pe locul doi la alegerile din iunie anul trecut, si anume Gabriela Barsan, de la Inalta Curte, care este invinuita de DNA pentru fapte de coruptie.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.