Dan Șova: 2.500 de angajaţi de la CFR Marfă vor fi disponibilizaţi

Ministrul Transporturilor, Dan Șova, anunţă intr-un comunicat remis redacţiei că s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional (FMI) și ai Băncii Mondiale (BM), cărora le-a prezentat „faptul că în data de 28 martie 2014, conform angajamentului către FMI, Consiliul de Administrație al CFR Marfă a demarat procedurile de disponibilizare a unui număr de 2.500 de salariați”.

„De asemenea, ca măsuri pentru reducerea arieratelor, până la sfârșitul lunii martie au fost compensate creanțele CET-urilor în suma de 87,4 milioane lei, a fost casat și valorificat materialul rulant și ieșit din exploatare, au fost încheiate contracte noi și au încetat prestațiile către clienții care au arierate la CFR Marfă”, se mai arată în comunicat.

Ministrul Dan Șova le-a mai spus reprezentanților organismelor financiare internaționale faptul că „la ora actuală CFR Marfă nu inregistrează arierate la bugetul general consolidat și nici la furnizorii de energie”.

Ministrul Transporturilor a adus în atenția celor de la FMI şi BM situația restructurării SNTFC CFR Călători SA.

„În data de 18 martie 2014, CFR Călători a plătit furnizorii de energie electrică ai CNCF CFR SA, diminuându-se astfel datoria către companie. De asemenea, arieratele către CNCF CFR SA vor fi diminuate până la data de 15 aprilie, CFR Călători urmând să le plătească din cea de-a doua tranșă a împrumutului acordat prin Ordonanța 8/2013”, a declarat Dan Șova. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.