De ce îşi dă Ponta fiul la o şcoală privată

2

Că aleşii noştri îşi dau copiii să înveţe la şcoli private, în timp ce subfinanţează învăţământul de stat şi fac experimente care mai de care mai nefericite cu examenele şcolare pe copiii românilor de rând nu este o noutate, dar motivele pentru care spun că apelează la învăţământul particular sunt uneori înmărmuritoare. Premierul Victor Ponta, spre exemplu, susţine că fiul său va urma cursurile unei şcoli private pentru că aceasta este mai aproape de casă.

“Am ales o şcoală privată din considerente logistice; este mai aproape de casă. Alegerea şcolii este o opţiune a părinţilor, iar ideea nu este de a face diferenţiere şi de a spune că şcoala privată e mai bună, iar cea publică mai rea, ci mai degrabă de a încerca să faci un tip de concurenţă pozitivă, în aşa fel încât să ridici nivelul şi la o şcoală publică, şi la una privată”, a spus Victor Ponta sâmbătă seara, la Digi 24.

Premierul consideră că, din punct de vedere al taxei de şcolarizare percepute la unitatea la care va învăţa fiul său, de circa 7.000 euro, şcoala aceasta nu este “una de top”. Şcoala unde va învăţa Andrei Ponta are clase cu 15 elevi.

El susţine că “în zonele urbane şi în Bucureşti nu sunt diferenţe foarte mari între o şcoală privată şi una publică”, diferenţele existând doar între zona urbană şi cea rurală.

Victor Ponta are un băiat din prima căsătorie şi o feţiţă cu europarlamentarul PSD Daciana Sârbu, cu care s-a căsătorit la puţin timp după naşterea fiului său. (M.S.)

2 COMENTARII

  1. Ponta isi da odrasla sa invete la o scoala privata din considerente “logistice”. Adica pe romaneste isi da fiul sa invete carte asa cum trebuie pentru a deveni viitorul conducator (primntre altii la fel ca el) pentru o mare masa de analfabeti constituita din copii vostrii, adica ai fraierilor care-i votati de fiecare data cu ochii inchisi! Sa fiti sanatosi si prosti! Asa va vrea tzara !Si Ponta ,bineinteles!

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.