Demisie cu tamtam la Societatea Feroviara de Turism CFR

Alexandru Dumitrescu a demisionat, vineri, din functia de director general al Societatii Feroviare de Turism SFT CFR SA si sustine ca exista presiuni care vizeaza complexul Astoria Snagov, similare celor de la Astoria Bucuresti, pierdut in urma unei executari silite pentru plata unei datorii infime, de 200.000 de lei. Cladirea din Capitala a fost vanduta in 2008, prin licitatie catre firma Orhideea Gardens, pentru suma de 2,5 milioane de euro.

Alexandru Dumitrescu sustine ca l-a avertizat pe ministrul Transporturilor Alexandru Nazare, cu privire la “iminenta unui alt joc avocatesc, folosind tertipul executarilor silite, care vizeaza in principal activul Astoria Snagov”, insa nu a primit niciun raspuns.

“Am constatat, insa, ca tot efortul pe care l-am depus pentru redresarea societatii a atras in ultima perioada asupra mea si asupra SFT foarte multe presiuni, legate cu siguranta de interese imobiliare ale unor oameni pe care i-ati promovat din anturajul dumneavoastra asupra patrimoniului actual al SFT. Si de acest fenomen, v-am avertizat, deja (…) Si va avertizez, din nou, asupra faptului ca se pregateste un tun imbobiliar similar celui de la Astoria Bucuresti”, se arata intr-o scrisoare deschisa semnata de Dumitrescu si adresata ministrului.

Dumitrescu a fost numit la conducerea SFT in octombrie 2010 si sustine ca pe vremea acee compania avea pierderi de 6 milioane lei, pe care le-a eliminat aproape in totalitate in timpul mandatului. Astfel, el sustine ca a redus cu 30% datoriile si cu 85% cheltuielile, iar societatea a obtinut pentru prima data profit operational, dupa 7 ani de pierdere consecutiva. “Imi exprim speranta, ca macar in al doisprezecelea ceas, veti actiona pentru a impiedica pierderea de catre statul roman a unui activ patrimonial atat de valoros precum Astoria Snagov. Inca mai sper ca veti evita ca numele dumneavoastra sa fie legat de un nou tun imobiliar, asa cum a fost cel al ex-ministrului PNL Ludovic Orban in cazul Astoria Bucuresti”, se arata in incheiererea scrisorii.

SFT CFR SA este controlata de stat, prin Ministerul Transporturilor, si are ca obiect de activitate efectuarea de transport feroviar de calatori cu specific de turism feroviar, cazare si alimentatie publica in hoteluri, baruri si restaurante. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.