Directorul general al Romgaz s-a ars cu functia

Marcel Piteiu, directorul general si administratorul Romgaz, i-a solicitat, ieri, ministrului Economiei, Ion Ariton, suspendarea din functii pe intreaga perioada a cercetarilor efectuate de DIICOT, cererea fiindu-i aprobata. Reamintim ca mai multi directori din Ministerul Economiei, din Autoritatea Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei si din Romgaz sunt anchetati pentru subminarea economiei nationale si pentru ca au favorizat InterAgro prin preturi preferentiale la gaze. DIICOT a dispus inceperea urmaririi penale fata de 40 de persoane cu functii de conducere, acuzati ca au prejudiciat cu 126 de milioane de dolari patrimoniul Romgaz si bugetul consolidat al statului.

Marcel Adrian Piteiu este unul dintre cei anchetati, el fiind numit in functia de director general al Romgaz la data de 15 ianuarie 2009, printr-un ordin semnat de Adriean Videanu, ministru al Economiei la acea data.

Piteiu a detinut si un mandat scurt de deputat din decembrie 2007 pana in noiembrie 2008. Potrivit declaratiei de interese, detine si functiile de vicepresedinte PDL Medias si al organizatiei judetene Sibiu. In 2005 a fost numit in functia de director adjunct al Romgaz.

In perioada urmatoare, gestionarea activitatii curente a companiei va fi asigurata de un director general interimar. (M.S.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.