Dottore Ponta sare în apărarea BAC-ului profesional

Premierul Victor Ponta, acuzat că a plagiat în diploma sa de doctorat, a simţit nevoia să intervină în disputa Bacalaureatului profesional, aprobat de Senat printr-o lege care a fost respinsă la promulgare de preşedintele Traian Băsescu. Ponta i-a cerut miercuri, public, ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să susţină în continuare în Parlament adoptarea legii în cauză, spunând, cu ironie, că şeful statului “îşi mai doreşte din când în când să fie prim-ministru”. Precizăm că promulgarea unei legi se face de către preşedintele ţării şi nu de  premier.

“Doamnă ministru Andronescu, chiar dacă preşedintele din când în când îşi mai doreşte să fie prim-ministru şi nu-i place cum e cu BAC-ul, vă rog să mergeţi în Parlament să susţineţi adoptarea legii pentru a găsi soluţia corectă, aşa cum am făcut-o”, i-a spus Ponta ministrului Educaţiei, la începutul şedinţei Guvernului.

Preşedintele Traian Băsescu  a cerut reexaminarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional, în sensul eliminării dispoziţiilor prin care se reglementează bacalaureatul profesional, susţinând că insuficienta reglementarea a acestuia este de natură să afecteze calitatea învăţământului şi buna desfăşurare a examenului de Bacalaureat pentru anul viitor.

Ecaterina Andronescu a acuzat că “e mâna lui Funeriu”, dar şi-a exprimat speranţa că actul normativ “va trece rapid săptămâna viitoare prin Parlament”.

Daniel Funeriu a argumentat că “va fi un BAC second-hand” şi că “este inacceptabil să modifici examenul la o lună după începerea şcolii”. El i-a cerut ministrului Andronescu “să decidă, în sfârşit, să fie contemporană cu anul 2012″.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.