Euroins are interzis la RCA

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a sancţionat societatea Euroins România Asigurare-Reasigurare SA cu interzicerea temporară a practicării asigurării RCA, iar directorul general al societăţii a fost amendat cu 50.000 de lei, informează, joi, ASF. Reprezentanţii Euroins transmit, într-un comunicat, că decizia ASF nu îi va afecta sub nicio formă actualii clienţi, iar toate poliţele RCA emise de companie până la acest moment sunt valabile şi oferă protecţie asiguraţilor pe toată perioada contractuală, se arată într-un comunicat al Euroins.

“Deciziile au fost luate în urma controlului inopinat desfăşurat la Euroins în lunile mai-iunie 2013. Controlul a vizat verificarea modului de instrumentare şi finalizare a dosarelor de daună şi a modului de respectare a prevederilor Ordinului 11/2012 pentru punerea în aplicare a normelor privind procedura de soluţionare a petiţiilor referitoare la activitatea asigurătorilor şi intermediarilor în asigurări. Controlul la societatea Euroins a constatat, printre altele reglementările şi instrucţiunile de constatare şi lichidare a daunelor nu sunt adecvate; a fost diminuat în mod nejustificat cuantumul despăgubirii faţă de valoarea rezultată din documentele existente la unele dosare de daună; plata unor dosare de daună către păgubiţi s-a făcut cu întârziere faţă de termenele prevăzute de normele legale; au fost identificate dosare de daună în care partea prejudiciată nu a fost notificată cu privire la respingerea pretenţiilor de despăgubire şi la motivaţia respingerii”, precizează ASF.

Compania Euroins arată că face tot posibilul pentru ca setul de măsuri stabilit de ASF să fie implementat rapid şi eficient.

„Ca urmare a informării de presă remise în cursul acestei zile de ASF – prin care se comunică sancţionarea companiei Euroins România cu interzicerea temporară a practicării asigurării RCA, le transmitem partenerilor şi colaboratorilor noştri că sunt depuse toate eforturile necesare remedierii acestei situaţii în cel mai scurt timp. Subliniem în mod special faptul că actualii clienţi ai companiei nu sunt în nicio formă afectaţi de noua decizie a ASF. Toate poliţele RCA emise de companie până la acest moment sunt valabile şi oferă protecţie asiguraţilor pe toată perioada contractuală”, precizează asigurătorul.

La sfârşitul semestrului I al acestui an, Euroins avea un volum de prime brute subscrise pe segmentul RCA de 258,74 milioane de lei şi deţinea o cotă de piaţă pe acest segment de 21%. În primele 6 luni, indemnizaţiile brute plătite de societate pe segmentul RCA au însumat 157,78 milioane de lei.

Euroins România are peste 1.000.000 de clienţi, peste 500 de angajaţi şi peste 4.500 de agenţi colaboratori.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.