Europarlamentarii USL il someaza pe liderul grupului PPE din Parlamentul European: Asteptam scuze publice catre romani, privind “lovitura de stat”

Delegatia europarlamentara a PSD (S&D) si PNL (ALDE) a cerut, sambata, liderului grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, printr-o scrisoare deschisa, sa isi ceara scuze romanilor pentru afirmatiile despre suspendarea presedintelui Basescu, potrivit carora acest act ar fi o “lovitura de stat”. Joseph Daul, declarase, vineri, ca inlaturarea din functie a sefului statului si a presedintilor celor doua Camere in doar 4 zile, prin incalcarea regulamentelor Parlamentului, a Constitutiei si legilor poate fi considerata “lovitura de stat”. Amintim ca europarlamentarii USL au urecheat-o si pe Viviane Reding, comisarul european pentru Justitie, pe motiv ca reactia ei “nu este una corecta, deoarece aceasta, in calitatea pe care o are, putea sa se informeze mai mult, nu sa reactioneze la prima informatie pe care a primit-o”.

“In numele delegatiilor europarlamentarilor social-democrati si liberali, din Romania, va transmitem mesajul nostru de ingrijorare si revolta, cu privire la afirmatiile pe care le-ati facut dupa votul din Parlamentul Romaniei, in care a fost suspendat Presedintele Traian Basescu”, se arata in scrisoarea semnata de eurodeputatii PSD si PNL.

Acestia apreciaza ca afirmatiile lui Joseph Daul sunt “profund deplasate si in total dezacord cu realitatea”.

“Va solicitam sa ne explicati, in acord cu legile in vigoare, la ce v-ati referit cand ati vorbit despre «lovitura de stat» din Romania. De asemenea, asteptam scuzele dvs. publice adresate poporului roman, pentru afectarea grava a credibilitatii Romaniei, prin acuzatiile dvs. false”, i-am transmis europarlamentarii USL presedintelui Partidului Popular European.

In scrisoarea semnata de europarlamentarii romani se mai precizeaza ca, daca presedintele PPE va verifica atent informatiile pe care le primeste, va vedea ca “acest vot pentru suspendarea lui Traian Basescu a venit in urma unui aviz acordat de Curtea Constitutionala, si in urma unui vot extins, in Parlament”.

Argument: suspendarea presedintelui a fost votata si de UNPR si UDMR

“In acest vot s-au exprimat nu doar parlamentari ai PSD sau PNL, dar si parlamentari din alte grupuri parlamentare, precum UNPR sau UDMR (aceasta ultima formatiune apartinand chiar familiei politice din care faceti si dumneavoastra parte!). Prin urmare, acest vot a fost legitimat de parlamentari din trei familii politice europene respectabile”, adauga eurodeputatii PSD si PNL.

In scrisoare se mai precizeaza ca acest vot, din Parlament, va fi urmat peste trei saptamani de un referendum national, la care romanii vor fi chemati sa se exprime.

“Cum poate fi lovitura de stat o procedura care se finalizeaza cu un vot democratic, dupa ce in prealabil a trecut prin Parlament, unde a obtinut un vot mai mare decat numarul parlamentarilor coalitiei de guvernare?”, ii ai transmit europarlamentarii PSD si PNL liderului popularilor europeni. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.