Filtru pe A1: 21 de certificate de înmatriculare retrase, 2 vehicule indisponibilizate

Un filtru al Poliţiei amplasat pe Autostrada Bucureşti – Piteşti (A1) a dus la amendarea a 152 de şoferi – 91 dintre ei vitezomani -, la retragerea a 21 de certificate de înmatriculare, la ridicarea a două permise auto şi la indisponibilizarea a două autovehicule, totul în numai 4 ore, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). 

Operaţiunea s-a desfăşurat între orele 13.00 şi 17.00, fiind organizată de poliţişti ai Secţiei de Poliţie Autostrăzi, la care au participat şi reprezentanţi ai Registrului Auto Român (RAR), Gărzii Financiare, Autorităţii Naţionale a Vămilor, Oficiului Român pentru Imigrări şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR).

Din totalul amenzilor, 20 au fost aplicate pentru nerespectarea timpilor legali de odihnă condus şi repaus. Valoarea totală a celor 152 de sancţiunilor se cifrează la aproape 70.000 de lei.

Totodată, ISCTR a aplicat 4 sancţiuni de 16.000 de lei, dintre care una pentru fraudarea tahografulu.

Reprezentanţii Gărzii Financiare au aplicat o amendă de 10.000 de lei, iar Autoritatea Naţională a Vămilor a aplicat două, de 3.000 de lei.

Echipele de control au urmărit depistarea activităţilor ilegale de transport public de marfă şi persoane, respectarea reglementărilor privitoare la timpii de conducere şi de odihnă ai conducătorilor auto, verificarea stării tehnice a mijloacelor auto.

Totodată, s-a verificat legalitatea activităţilor de transport marfă în scopul prevenirii, respectarea normelor legale cu privire la tranzitul de produse şi deşeuri periculoase şi verificarea legalităţii activităţilor de transport marfă cu autovehicule aflate în tranzit, ce fac obiectul controlului vamal. 

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.