Galerie FOTO. ADPDU Sector 6 şi-a împărţit cu URBAN străzile pentru deszăpezire

Toate primăriile bucureştene au intrat în febra pregătirilor de iarnă iar edili inspectează la garaje utilajele de deszăpezire şi stocurile de materiale antiderapante şi de combustibil. Unele administraţii de sector – cum este Primăria Sectorului 1 – lasă exclusiv în sarcina operatorului de salubritate, cu care au contract şi pentru deszăpezire, efectuarea acestui serviciu, dar altele, cum este cea de la Sectorul 6, împart această activitate cu ADP-ul, care trebuie să intre şi pe străziule secundare. Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, a emis Dispoziţia nr. 7827/18.10.2013 de constituire a Comandamentul de Deszăpezire şi Combatere a Poleiului pentru iarna 2013-2014.

Programul de deszăpezire a intrat în vigoare pe 15 noiembrie a.c. şi rămâne valabil până la 15 martie 2014, iar măsurile urmează a fi luate cu maximă operativitate, imediat după declanşarea fenomenelor meteorologice specifice”, precizează edilul.

Concret, programul prevede ca implicarea Primăriei, a ADPDU Sector 6 şi a societăţii de salubrizare URBAN, în acţiunea de deszăpezire, să se desfăşoare atât pe arterele principale pe care circulă mijloacele de transport RATB şi pe străzile pe care sunt amplasate obiective de interes social: fabrici de pâine, şcoli, grădiniţe, oficii poştale, unităţi sanitare, cât şi pe străzile secundare, dintre blocuri.

camioane desz

În responsabilitatea URBAN intră 478 de artere de circulaţie rutieră (bulevarde, străzi, alei, intrări, drumuri, căi, şosele, prelungiri), precum şi 64 de obiective de maximă urgenţă, iar în cea a ADPDU – 108 artere de circulaţie cu nume şi alte 302 alei fără denumire.

camioane desz 2

Comandamentul de Deszăpezire şi Combatere a Poleiului Sector 6 este condus de primarul Rareş Mănescu  şi constituit din reprezentanţi ai: Primăriei Sectorului 6, Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltării Urbane, Direcţiei Generale de  Poliţie Locală Sector 6 şi ai firmei URBAN S.A.

deszapezire 03

Declanşarea activităţilor din cadrul programului se face o dată cu apariţia fenomenelor meteorologice specifice, ninsoare sau polei, iar timpul de ieşire în acţiune este de maxim 5 minute de la primirea ordinului.

deszapezire 02

În acest moment, URBAN deţine un stoc de aproximativ 650 tone de soluţie antiîngheţ şi ţine în stand-by 96 de utilaje (instalaţii de împrăştiat antiderapant, utilaje cu plug, autobasculante, autocisterne, încărcătoare frontale, bobkat-uri etc.), cu 8 mai multe decât în iarna trecută.

deszapezire 2

ADPDU are 86 de utilaje, dintre care 14 sărăriţe, 10 tractoare cu lamă, 3 cisterne, 17 Iveco, 2 încărcătoare etc. – utilaje cu care va desfăşura operaţiuni de împrăştiere a materialului antiderapant pe arterele secundare de circulaţie, apoi va „rade” zăpada.

deszapezire 1

ADP dispune de 140 de lucrători, iar URBAN de 566, care vor lucra în schimburi a câte 12 ore şi vor asigura permanenţa.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.