Grupul MOL transformă rafinăria Mantova în centru logistic

Grupul MOL va transforma din ianuarie 2014, treptat, rafinăria sa de la Mantova într-un centru logistic pentru produse, „ca urmare a mediului economic nefavorabil în industria de rafinare în Italia și după o analiză profundă a sustenabilității pe termen lung a operațiunilor din Mantova ale companiei IES”, se arată în comunicatul remis redacţiei. Aceasta este o dovadă clară a angajamentului Grupului MOL de a investi într-o soluție care să îi permită îmbunătățirea poziției competitive în Italia, în pofida mediului economic dificil din această țară, se adaugă în document.

Acordul pe termen lung pentru operațiuni logistice cu țiței la Mantova este pe cale să expire, astfel că Grupul MOL a ajuns la un acord cu ENI pentru a conecta procesul de transformare la inițiativa ENI privind rafinarea verde. Complexa rețea logistică dintre Porto Maghera și rafinăria Mantova, folosită până acum pentru aprovizionarea cu țiței, va fi utilizată în viitor pentru furnizarea de produse finite.

Aceasta va permite Grupului MOL să transforme rafinăria, în mod progresiv, într-un centru logistic pentru produse, ceea ce înseamnă continuarea activității prin derularea de operațiuni comerciale cu baza la Mantova. Prin această transformare a activității, IES va putea să păstreze un număr rezonabil de angajați care vor activa la Mantova pentru a opera noul model de afaceri. Grupul MOL este pregătit să investească în astfel de soluții, care să îi permită îmbunătățirea poziției competitive în Italia.

IES este hotărâtă să colaboreze îndeaproape cu toate părțile implicate în această fază, să agreeze cele mai bune soluții pentru oameni, mediu, economia locală și pentru comunitate, pentru ca firma să rămână un jucător relevant pe piață, un angajator sigur și un partener corect pe viitor. Compania este dispusă să poarte un dialog constructiv cu sindicatele pentru a găsi cele mai bune soluții posibile pentru toate părțile implicate. IES rămâne un partener de încredere în privința programelor sale de sponsorizare și donații în regiune și intenționează să sprijine activități în comunitatea Mantova și în viitor.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 30.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul controlează cinci rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia, Croaţia şi Italia. Compania are, de asemenea, o reţea de peste 1.700 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.