Guvernul a lansat platforma maisimplu.gov.ro – “Comisia de tăiat hârtii”

Premierul Dacian Cioloş a lansat, miercuri, platforma maisimplu.gov.ro, denumită “Comisia de tăiat hârtii” şi unde românii vor putea să împărtăşească din experienţa lor în relaţia cu autorităţile.

Prim-ministrul a declarat că s-au identificat deja câteva lucruri “absurde” pe care le fac cei din administraţie.

“Mamele care au născut trebuie să depună 3 dosare cu de multe ori cam aceleaşi tipuri de documente, unul pentru indemnizaţia de creştererea copilului, altul pentru alocaţia de stat şi un altul pentru stimulentul de reinserţie. Aceste trei dosare conţin cam aceleaşi documente şi trebuie să se plimbe de multe ori la aceleaşi instituţii cu trei hârtii în copie diferite.(…) Putem simplifica lucrurile cu depunerea unui singur dosar, în aşa fel încât administraţia să poată trata toate cele trei tipuri de indemnizaţii”, a explicat premierul.

De asemenea, un şomer care este obligat să plătească 30 de lei pentru a obţine documentele necesare obţinerii indemnizaţiei de şomaj.

“Aceste informaţii pot fi obţinute de către administraţie şi direct, solicitând informaţiile respective fără ca şomerul să mai trebuiască să plătească tot felul de taxe pentru tot felul de documente care pot fi obţinute direct de administraţie”, a precizat Cioloş şi a adăugat că şi în acest caz se poate depune doar o simplă cerere.

Şeful Executivului s-a referit şi la eliberarea cazierului judiciar, care uneori este cerut chiar de instituţia care îl eliberează, ca în cazul emiterii permisului de conducere.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.