În nordul ţării vine iarna. Atenţie la anvelope, amenzile au crescut!

De sâmbătă vremea începe să se răcească puternic, iar de duminică, în jumătatea de nord a ţării vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Riscul de polei va fi mare, iar în aceste condiţii şoferii trebuie să-şi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă. Amenzile pentru cei surprinşi de Poliţia Rutieră circulând cu maşinile neechipate corespunzător sunt mai mari cu 4,5% faţă de iarna trecută, după ce salariul minim pe economie a crescut de la 670 la 700 de lei. După cum se ştie, în funcţie de salariul minim se calculează valoarea punctului de amendă.

Astfel, în acest an amenda pentru lipsa cauciucurilor de iarnă este cuprinsă între 630 şi 1.470 de lei, faţă de 603 – 1.340 de lei, în 2011.

Legislaţia privind cauciucurile de iarnă, intrată în vigoare la 1 noiembrie 2011, prevede sancţionarea cu 9-20 de puncte amendă a celor care încalcă prevederile, plus reţinerea certificatului de înmatriculare.

Potrivit şefului Direcţiei de Poliţie Rutieră, comisar şef Lucian Diniţă, în perioada 1 noiembrie 2011 – 15 aprilie 2012 au fost amendaţi pentru lipsa anvelopelor de iarnă pe drumuri cu zăpadă aproape 1.500 de şoferi şi au fost reţinute tot atâtea certificate de înmatriculare.

El avertizează că anvelopele de vară trebuie înlocuite odată cu îngheţul, indiferent de luna în care ne aflăm.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.