KazMunayGaz vrea sa-si extinda reteaua de benzinarii Rompetrol in Romania

KazMunayGaz vrea sa-si extinda reteaua de benzinarii sub brand Rompetrol in Romania, in paralel cu dezvoltarea de activitati de foraj si extractie de petrol, iar partea romana intentioneza sa sprijine aceste intentii ale companiei, informeaza, luni, Ministerul Economiei. Ministrul Daniel Chitoiu anunta ca a discutat cu Lyazzat Kiinov, presedintele companiei KazMunayGaz, despre problema recuperarii creantelor bugetare ale statului fata de Rompetrol Rafinare.

In cadrul intalnirii “a fost convenita dinamizarea negocierilor, precum si crearea unui grup de lucru interministerial, compus din reprezentanti ai MECMA si MFP, si accelerarea dialogului cu noul management al grupului Rompetrol, desemnat recent de conducerea KazMunayGaz, care sa evalueze aceasta problematica”, sa arata intr-un comunicat al ministerului.

“Cele doua parti si-au exprimat convingerea ca Romania, prin intermediul facilitatilor oferite pentru investitii de portul Constanta, beneficiind de potentialul navigabil al Dunarii, va deveni un hub important in cadrul procesului de dezvoltare a relatiilor economice ale Kazahstanului cu Uniunea Europeana si cu tarile din regiune”, mai precizeaza Ministerul Economiei.

Reprezentantii Rompetrol si cei ai Guvernului poarta discutii de 2 ani privind rascumpararea pachetului de 46% detinut de stat la rafinaria Petromidia. Mai precis din septembrie 2010, cand a venit scadenta rascumpararii obligatiunilor reprezentand restantele bugetare ale Rompetrol.

In 27 martie a.c., fostul premier Mihai-Razvan Ungureanu a decis reluarea negocierilor, dupa ce fusesera blocate de un proces pierdut de statul roman.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.