Laura Chițoiu s-a autosuspendat din funcția de director Avizări la ASF

La 3 săptămâni de la declanşarea urmăririi penale asupra sa de către procurorii DNA, Laura Chiţoiu pleacă din conducerea ASF, dar nu definitiv, ci doar se autosuspendă, rezervându-şi pentru vremuri mai bune locul de director al Direcției Avizări. Anunţul a fost făcut astăzi de naşul său, Dan Radu Rușanu, preşedintele Autorității pentru Supraveghere Financiară (ASF). Renunţarea temporară a survenit nu în urma acuzaţiilor anchetatorilor anticorupţie, nici după demisia mai mult forţată a soţului său, Daniel Chiţoiu, de la şefia Ministerului Finanţelor, ci pentru că ASF este zguduită zilele acestea de un scandal mult mai distructiv electoral pentru PNL, dar şi pentru PSD şi UNPR: salariile, primele şi stimulentele nesimţite pe care le primeşte clanul soţiilor livrate de clientela politică pentru funcţii de director şi consilier la ASF.

Ruşanu promite însă că va cere (adică până la apariţia în presă a acestor venituri nici prin cap nu-i trecea) reducerea cu 50% a salariilor. Cui va cere? Consiliului de conducere al ASF, condus chiar de… el.

Laura Chițoiu va face cărare de acum încolo la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Vineri, 14 februarie, a fost prima sa audiere în dosarul ASF-Carpatica, în care este urmărită penal pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Soția ministrului demisionar al Finanțelor a trucat concursul pentru ocuparea funcţiei de director general al Carpatica Asig astfel încât să câştige Ina Crudu, „omul” lui Ilie Carabulea – proprietarul Grupului Carpatica.

Laura mai este suspectată că este autoarea OUG croite în miez de noapte şi aprobată dimineaţa de Guvern, în 16 octombrie, pentru a-l elimina pe vicepreşedintele ASF Daniel Tudor – şi el urmărit penal.

În dosarul ASF-Carpatica Asig mai sunt cercetați penal Ilie Carabulea, patronul Carpatica Asig, și Marian Mîrzac, ambii arestați preventiv, precum şi Radu Mustățea, președinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România, acesta în libertate.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.