Licitatie pentru deszapezire, la nervi

Cristian Poteras, primarul Sectorului 6 al Capitalei, s-a suparat pe operatorul de salubritate ca nu a intervenit cum trebuie la deszapezire si a decis sa scoata la licitatie acest serviciu, la pachet cu salubritatea stradala. Reamintim ca toate contractele din Bucuresti pentru astfel de operatiuni au expirat, iar Consiliul Concurentei a obtinut toamna trecuta, la Curtea de Apel, o decizie privind organizarea de licitatii in toate sectoarele Capitalei, asa ca edilul trebuia sa ia oricum masura pe care a decis-o acum la nervi.

“Intrucat operatorul de salubritate n-a intervenit la capacitate maxima pe strazile din Sectorul 6, primarul Cristian Poteras a decis inceperea procedurii de licitatie pentru serviciile de salubrizare si deszapezire pentru acest sector. In urmatoarea perioada, Directia Investitii din cadrul Primariei Sectorului 6 va proceda la elaborarea unui amplu caiet de sarcini, care sa cuprinda toate cerintele necesare unei activitati de salubrizare si deszapezire la standarde europene pentru Sectorul 6”, se arata intr-un comunicat al primariei.

Firma de salubrizare incriminata este SC URBAN SA, care in ultimii 7 ani, de cand este Poteras edil, a fost pe placul lui, neexistand din partea sa reclamatii in privinta serviciilor prestate. In afara de salubrizarea stradala si deszapezire, operatorul detine o statie de sortare si valorificare a deseurilor reciclabile (mase plastice, hartie-carton) in Sectorul 6, fiind prima firma din Bucuresti care a inceput colectarea selectiva.

Urban a castigat in anul 1999 licitatia pentru prestarea serviciilor de salubritate in Sectorul 6 si detine, din 2004,  potrivit paginii sale de internet, certificarile ISO 9001, ISO 14001 si OH SAS 18001, care atesta implementarea sistemului de management integrat privind calitatea, mediul, securitatea si sanatatea ocupationala prin conformare cu standardele europene.  Operatorul aflat de 13 ani in contract cu Primaria Sectorului 6 a castigat, prin licitatie, salubrizarea mai multor localitati din 9 judete.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.