MAE: În exploziile din Boston nu au fost răniţi români. Bilanţ preliminar: 3 morţi şi 144 de răniţi

În exploziile produse la maratonul din Boston, soldate cu 3 morţi şi peste 144 de răniţi – bilanţ preliminar -, nu au fost identificaţi cetăţeni români,precizează, marţi dimineaţă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE)- La competiţie au participat şi atleţi din ţara noastră – Nuţa Olaru şi Andrei Fluieraşu -, care însă au încheiat cu bine cursa. Două dispozitive explozive artizanale au explodat luni pe o stradă aglomerată de lângă linia de sosire a celui mai vechi maraton din SUA, cu 27.000 de participanţi, în jurul orei locale 14,50, la un interval de 12 secunde.

“Consulatul General al României la New York se află în legătură permanentă cu autorităţile locale. Departamentul de Stat SUA a constituit o celulă de criză la care misiunile diplomatice pot solicita informaţii cu privire la propriii cetăţeni”, se menţionează într-un comunicat de presă transmis de MAE, marţi dimineaţă, legat de exploziile produse la maratonul de la Boston.

Cele două explozii s-au produs “simultan”, în apropierea liniei de sosire, la aproximativ 50-100 de metri distanţă, potrivit şefului Poliţiei din Boston, Ed Davis.

Printre persoanele ucise în carnagiul din centrul oraşului se află şi un copil de 8 ani. Cât priveşte numărul răniţilor, televiziunile de ştiri americane relatau la câteva ore de la explozii că ar fi ajuns la 107. Marţi, jurnaliştii citau surse medicale potrivit cărora, din cei 144 de răniţi, cel puţin 17 se află în stare critică şi 28 în stare gravă.

Atentatul nu a fost revendicat până în prezent. Un oficial a declarat că bombele erau de dimensiuni mici. FBI a preluat ancheta. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.