Mai multa marfa pentru utilizatorii BursaTransport

BursaTransport isi extinde prezenta internationala prin semnarea unui protocol cu bursa lituaniana Cargo.LT. Acordul prevede cumularea de marfuri postate intre BursaTransport/123cargo, Teleroute si Cargo.LT pe rute selectate in interesul comun al membrilor tuturor burselor implicate.

Aceasta este prima colaborare de acest gen intre 3 burse de anvergura europeana, oferind utilizatorilor o extindere semnificativa a ofertei de marfuri, respectiv a solutiilor de transport pe teritoriul intregii Europe. Potrivit unui comunicat transmis la redactie, in acest moment, BursaTransport pune la dispozitia utilizatorilor o oferta integrata, de marfuri interne si Vest-europene (prin colaborarea cu Teleroute), la care se adauga marfuri pe destinatii estice provenite de la partenerul lituanian Cargo.LT. In primele doua saptamani de la semnarea acestui parteneriat, utilizatorii BursaTransport au beneficiat de un plus de peste 35.000 de marfuri provenite din Cargo.LT (din care aproximativ 2.000 pe rute intre Europa de Vest si Rusia), acestea adaugandu-se celor peste 110.000 de marfuri in UE (provenite din Teleroute) si celor 145.000 de marfuri publicate direct de utilizatorii bursei romanesti. In acelasi timp, exportul reciproc de marfuri postate intre BursaTransport/ 123cargo, Teleroute si Cargo.LT ofera utilizatorilor o crestere substantiala a oportunitatilor de a incheia contracte de transport.

Elemente de securitate

„Parteneriatul celor 3 burse asigura utilizatorilor un mediu de siguranta, in care masurile de diminuare a posibilitatilor de frauda au fost uniformizate, astfel incat cei trei parteneri sa poata administra o lista comuna de companii indezirabile. In acest sens, odata eliminata din lista membrilor unei burse, o companie nu mai poate accesa nici ofertele celorlalte doua”, se arata in comunicat. In plus, parteneriatul introduce o noua componenta de securitate pentru utilizatori, oferindu-le acestora posibilitatea de a-si verifica interlocutorii in listele de membri ale celorlalte burse fata de cea in care sunt inscrisi. Ca o masura in plus de identificare rapida a surselor, BursaTransport marcheaza cu un semn distinctiv atat marfurile importate din bursa lituaniana, cat si cele din Teleroute. Parte a grupului international Wolters Kluwer Transport Services, din care face parte si bursa europeana Teleroute, BursaTransport este lider pe piata romaneasca si opereaza pe plan european prin brandul 123cargo.eu. Istoricul colaborarilor dintre BursaTransport si alte burse europene incepe inca din octombrie 2005, atunci cand BursaTransport a pus in functiune prima interconectare a unei burse de transport romanesti cu o alta bursa, prin parteneriatul cu operatorul italian Transpobank. Aceasta conexiune a functionat pana in februarie 2008, cand a fost semnat parteneriatul cu Teleroute, una dintre cele mai importante burse de transport din Europa.

Atac al hackerilor chinezi

In dimineata zilei de joi, 29 ianuarie 2015, site-ul romanesc BursaTransport a fost atacat de autori neidentificati chinezi. Efectul a fost incetinirea evidenta a functionarii site-ului pentru 2 ore si 40 de minute, pana cand echipa tehnica BursaTransport a luat masuri de respingere a atacului. Potrivit comunicarii primite din partea BursaTransport, atacul s-a bazat pe o vulnerabilitate a sistemului de operare Linux exploatata de catre atacatori, care au reusit sa directioneze un flux enorm de cereri (flooding) catre adresa www.bursatransport.ro cu o singura intentie, aceea de a incetini sau de a scoate temporar din functiune site-ul romanesc. Efectul atacului a fost sesizat de catre utilizatorii romani, care s-au plans imediat administratiei BursaTransport. In urma identificarii cauzei atacului, echipa tehnica a blocat accesul la aplicatie oricarui utilizator rezident in China. In medie, cele circa 16.000 de companii care utilizeaza platforma BursaTransport efectueaza zilnic aproximativ 5.500 de tranzactii de transport, pe care administratia site-ului le evalueaza la peste 3 milioane de euro.

Meda BORCESCU

meda.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.