Martin Schulz l-a asigurat pe Corlăţean de sprijin în intrarea României în Schengen

Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, l-a asigurat, miercuri, pe ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, de susţinerea în realizarea priorităţilor României, inclusiv în îndeplinirea dreptului acesteia de a accede la Schengen. Cei doi oficiali au avut o întrevedere la Strasbourg.

“Întâlnirea ministrului Titus Corlăţean cu oficialul european, prima în această calitate, a prilejuit prezentarea principalelor repere ale realităţilor politice din România, precum şi a raţiunilor care au fundamentat măsurile luate în ultima perioadă de autorităţile române. Ministrul afacerilor externe a subliniat caracterul conform al acestora cu Constituţia României şi standardele europene. Acestea au făcut obiectul controlului Curţii Constituţionale, ale cărei decizii au fost respectate de către toţi actorii politici, orice alegaţie cu privire la pretinsa «lovitură de stat» fiind, prin urmare, total nefondată”, se arată într-un comunicat remis de MAE.

Corlăţean a afirmat angajamentul ferm al României de a respecta valorile democratice şi statul de drept şi a precizat demersurile concrete luate de autorităţile de la Bucureşti în acest sens. “A exprimat întreaga disponibilitate a Executivului de a asigura, pe mai departe, un climat de normalitate în dialogul politic, esenţial pentru concentrarea atenţiei clasei politice, în perioada următoare, pe identificarea de răspunsuri concrete la preocupările cetăţenilor. Adresând mulţumiri pentru sprijinul constant al PE faţă de obiectivul României de a adera la Spaţiul Schengen, a subliniat ideea necesităţii unei susţineri reîntărite în continuare”, mai arată MAE.

La rândul său, Preşedintele PE l-a asigurat pe demnitarul roman, independent de actualul peisaj politic european, de întreaga sa susţinere în realizarea priorităţilor României, inclusiv îndeplinirea dreptului acesteia de a accede la Spaţiul Schengen, dar şi apărarea beneficiilor potenţiale care ar decurge din postura acesteia de stat membru prieten al coeziunii, potrivit MAE. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.