Mechel Târgovişte a concediat 512 salariaţi

Combinatul de oţeluri speciale Mechel Târgovişte a desfiinţat, vineri, posturile a 512 salariaţi, aceştia primind preaviz de 20 de zile lucrătoare înainte de disponibilizare, urmând să primească plăţi compensatorii de 3 salarii brute. Însă nu se poate şti exact data când cei rămaşi fără serviciu îşi vor încasa banii, având în vedere episodul trist de la Câmpia Turzii, unde 720 de disponibilizaţi protestează de două săptămâni.

„Având în vedere situaţia economică a societăţii şi intenţia fermă privind reorganizarea activităţii a fost necesară redimensionarea personalului în concordanţă cu volumul prognozat al producţiei în vederea asigurării reuşitei în implementarea unui plan de reorganizare. Din acest motiv, începând din data de 11 martie 2013, conducerea societăţii împreună cu reprezentanţii administratorului judiciar au procedat la comunicarea de preavize către 512 salariaţi ale căror posturi au fost desfiinţate ca urmare a aprobării unei noi organigrame”, se arată în rportul transmis de companie, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.

Combinatul Mechel Târgovişte a înregistrat anul trecut pierderi de 104,08 milioane lei, în scădere faţă de anul anterior, când pierderile au totalizat 138,34 milioane lei, potrivit raportărilor companiei transmise BVB.

Veniturile s-au cifrat în 2012 la 941,3 milioane de lei, mai mici faţă de nivelul de 1,073 miliarde de lei raportat pentru 2011. Compania avea datorii totale de 538,01 milioane de lei, în scădere de la 591,92 milioane de lei la finele lui 2011.

Mechel Târgovişte a făcut parte din grupul rus Mechel, care a vândut în februarie activele din România către firma Invest Nikarom, pentru suma simbolică de 230 de lei.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.