Mercedes-Benz Viano Vision Diamond: autovehicul comercial cu aspect de limuzina

Mercedes-Benz a prezentat spectaculosul Viano VISION DIAMOND la Beijing Auto Show 2012 (25 aprilie – 2 mai 2012). Acest autovehicul impresioneaza de la prima vedere prin grila neagra a radiatorului, prin fantele cromate de pe aceasta si prin cele doua tonuri de vopsea de exterior. O linie fina, aurie, trasata manual, separa cele doua culori (alb diamant si negru), iar un diamant pictat impodobeste pilonul B. Efectul bicolor se regaseste si in jantele cu cinci spite ale rotilor, iar etrierele sunt personalizate cu numele “Mercedes-Benz”, scris cu litere aurii.

Interiorul este, de asemenea, extravagant si luxos. Sistemul multimedia inovator din partea din spate permite pasagerilor sa aleaga intre un ambient business si unul de relaxare.

Atat geamurile din compartimentul pasagerilor, cat si geamul despartitor dintre sofer si pasageri sunt dotate cu sistemul Magic Sky Control, care permite reglarea intensitatii luminii din interiorul masinii prin simpla apasare a unui buton.

Reglarea intensitatii luminii naturale care patrunde in interior

Sistemul schimba culoarea geamurilor, acest efect fiind posibil datorita unui lichid din structura sticlei care reactioneaza la stimuli electrici. Zona soferului are in intregime culoarea neagra, scaunele si panourile usilor fiind acoperite cu piele Nappa de calitate superioara. Acelasi tip de piele acopera si bordul, volanul, schimbatorul de viteze si stalpii A si B. Compartimentul pentru pasageri este complet alb, de la covor si scaune si pana la centurile de siguranta si plafon.

Suport pentru pahare si un dispozitiv automat de racire a sticlelor de sampanie

Compartimentul pentru pasageri dispune de doua scaune exclusiviste, dotate cu sistem de incalzire, de racire si de masaj si cu prelungiri pentru relaxarea gambelor. Intre scaune se afla suporturile pentru cani si pentru paharele de sampanie argintii ale masinii, care apar la simpla apasare a unui buton. Pe lambriu se afla, de asemenea, cinci suporturi pentru sticle dotat cu sistem de racire. Cele opt diamante incastrate in capitonajul interior fac referire la cifra opt, ce aduce noroc in cultura chineza, completand astfel atmosfera de lux a autovehiculului.

Sunet de inalta performanta

Printre dotarile suplimentare se numara sistemul de sunet de inalta performanta Bang & Olufsen “BeoLiving Viano”, care poate fi utilizat cu usurinta prin intermediul iPad2 sau iPhone4. Dispozitivele de comunicare mobile pot regla, de asemenea, iluminarea din interior si pot controla sistemul de sunet al ecranului  de  102 de cm, utilizat ca televizor, pentru navigarea pe internet sau pentru video-conferinte.

O aplicatie speciala a fost dezvoltata pentru aceasta functie de control, dispozitivele fiind securizate intr-o statie din consola centrala.

Ecranul, asezat in spatele scaunului soferului, este incadrat de o rama neagra de aluminiu. Pozitia acestuia poate fi modificata doar prin apasarea unui buton. Comunicarea dintre sofer si pasagerii din spate este posibila prin intermediul unui interfon. In plus, autovehiculul este echipat cu sistemul W-LAN, cu ajutorul caruia se pot realiza video-conferinte si alte activitati specifice mediului de afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.