Microbuz cu copii, răsturnat pe DN1

Un microbuz ce transporta 8 copii cu vârste între 10 şi 13 ani s-a răsturnat sâmbătă, în jurul orei 17.30, pe DN1 Braşov-Sibiu, la km 210, în zona Dealul Perşanilor. Şoferul, de 54 de ani, nu a adaptat viteza într-o curbă uşoară la stânga, iar în condiţiile de carosabil umed, vehiculul s-a răsturnat pe sensul său de mers. Au fost răniţi toţi cei 8 copii –  membri ai unor echipe de fotbal juniori din Făgăraş -, însă unul este foarte grav, fiind transportat în comă, cu traumatism cranio-cerebral şi toracic, la Spitalul Judeţean Braşov.

La locul accidentului au venit 6 ambulanţe şi a fost solicitat un elicopter SMURD, care însă se afla într-o altă misiune iar condiţiile meteo oricum nu ar fi putut permite accesul în zonă. Patru dintre răniţi, cu răni uşoare, au fost duşi la spitalul din Făgăraş, alţi doi – la Spitalul Judeţean Braşov, iar ceilalţi la Spitalul de Pediatrie Braşov.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov a precizat la câteva ore după accident că în microbuz se aflau 8 copii, nu 14, cum au transmis televiziunile de ştiri imediat după producerea evenimentului. Ceilalţi 5 copii ai echipei de fotbal se aflau în maşini personale, cu părinţii. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.