Monica Macovei a făcut plângere penală împotriva lui Ponta, Corlăţean şi Stanoevici

Europarlamentarul Monica Macovei a anunţat, ieri, că a depus la Parchetul General o plângere penală şi un denunţ penal prin care solicită “anchetarea de urgenţă” a premierului Victor Ponta, a miniştrilor Titus Corlăţean (Externe) şi Bogdan Stanoevici )pentru românii de pretutindeni), precum şi a preşedinţilor secţiilor de votare din străinătate.

Macovei a invocat 3 articole din Codul penal, referitoare la împiedicarea drepturilor electorale – ce se pedepseşte cu  închisoare de la 6 luni la 3 ani -, la abuz în serviciu şi la neglijenţă în serviciu.

“Azi am depus la Parchetul General, evident domnului procuror Tiberiu Niţu, procur şef al Parchetului General, o plângere penală şi un denunţ penal, deci atât în nume propriu, cât şi în numele cetăţenilor României, prin care solicit anchetarea de urgenţă şi în mod imparţial şi independent a următorilor: Victor Viorel Ponta – prim-ministru şi candidat la alegerile prezidenţiale, Titus Corlăţean – ministru al Afacerilor Externe, Bogdan Stanoevici – ministru delegat pentru românii de pretutindeni, şi preşedinţii secţiilor de votare din străinătate, care au împiedicat dreptul la vot şi toate celelalte persoane vinovate de împiedicarea la vot a românilor, pentru comiterea următoarelor 3 infracţiuni: împiedicarea drepturilor electorale – prevăzută de art. 385 din Codul penal, care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani -, abuzul în serviciu – prevăzut de art. 297 alin. 1 din Codul penal – şi neglijenţă în serviciu – prevăzută de art. 298 din Codul penal”, a declarat Monica Macovei, într-o conferinţă de presă.

Europarlamentarul a mai spus că solicită rezolvarea acestei plângeri “de îndată şi cu imparţialitate”.

Monica Macovei a precizat că este dispusă să fie la dispoziţia cetăţenilor români care au votat în străinătate şi care vor să-şi apere drepturile în instanţă, ea putând să-i reprezinte pro bono. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.