Monica Macovei nu vrea in echipa lui Blaga

1

Europarlamentarul Monica Macovei a anuntat, miercuri, intr-o postare pe blogul sau, ca nu va candida la nicio functie de conducere in PDL la Conventia Nationala extraordinara din 30 iunie, dar ca ii va sustine pe Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Paleologu si pe castigatorii alegerilor locale. Macovei nu exclude insa o candidatura a sa in cadrul Conventiei Nationale a PDL din 2013. Amintim ca singurul inscris in cursa pentru presedintia partiduylui este Vasile Blaga.

“Nu candidez la aceste alegeri interne pentru nicio functie de conducere in PDL. Ii voi sustine pe Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Paleologu, pe castigatorii alegerilor locale, pe cei care au imbunatatit viata comunitatilor, dar au pierdut din alte motive decat performanta lor personala, si pe toti cei care doresc revigorarea si reformarea PDL”, sustine europarlamentarul democrat-liberal.

Monica Macovei a mai spus ca, in paralel, se va ocupa de proiectele europene importante pe care le-a initiat si se va implica in “actiunea de coalizare a fortelor de dreapta” si crearea unei platforme care sa-i adune pe toti cei care vor ”sa dezvolte tara prin taxe si birocratie reduse, onest, fara hotie sau clientela politica, prin justitie dreapta si aplicarea egala a legii”.

“Voi participa in campania electorala alaturi de colegii care impartasesc aceste crezuri si care au identificat acelasi adversar comun: USL si pericolul restauratiei, al dictaturii, al domniei plagiatului, minciunii si al pumnului in gura justitiei. In functie de evaluarile ulterioare, voi decide daca voi cere increderea membrilor PDL la Conventia Nationala din 2013”, mai afirma europarlamentarul pe blogul sau.

Cine vrea

Depunerea candidaturilor la functii in cadrul Biroului National Permanent al partidului s-a incheiat miercuri, la ora 14.00.

La functia de vicepresedinte al PDL si-au depus candidatura deputatul Raluca Turcan, senatorii Gabriel Berca si Radu F. Alexandru, liderul organizatiei democrat-liberale de Dambovita, Florin Popescu, Cristian Boureanu, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, George Scripcaru, Traian Igas, Mircea Hava, Alin Tise, Silviu Prigoana, William Branza, Cristian Petrescu, Marian Jean Marinescu, Petru Luhan, Costica Canacheu, Constantin Ostaficiuc, Alin Trasculescu, Irinel Cristu.

Pentru functia de primvicepresedinte si-au depus candidatura europarlamentarul Cristian Preda si Teodor Baconschi, Andreea Paul, deputatii Cezar Preda, Tinel Gheorghe, Sever Voinescu, europarlamentarul Sebastian Bodu.

Gheorghe Flutur va candida pentru functia de secretar general al PDL.

Democrat-liberalii isi vor alege noul presedinte si noua conducere pe 30 iunie, la Conventia Nationala extraordinara, dupa ce BPN si Emil Boc au demisionat dupa rezultatele slabe din alegerile locale.

Magda SEVERIN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.