Noii miniştri ai Guvernului Ponta 4 au depus jurământul. Băsescu i-a taxat pe Cîmpeanu şi Pop pentru "albirea" premierului de plagiat

Miniştrii noi din Guvernul Ponta 4 au depus în această dimineaţă jurământul de învestitură în faţa preşedintelui Traian Băsescu. Destinul l-a adus din nou pe premierul Victor Ponta în faţa duşmanului său de moarte, chiar cu 4 zile înainte ca preşedintele ales, Klaus Iohannis, să se instaleze la Cotroceni. Precizând că este obligat de Constituţie să-i accepte pe toţi, Băsescu i-a taxat, totuşi, pe Sorin Cîmpeanu (PC) – viitorul ministru al Educaţiei – şi Liviu Marian Pop – fostul ministru interimar al Educaţiei -, pentru contribuţia lor la salvarea lui Ponta de plagiat.

Concret, preşedintele Traian Băsescu a spus, înainte de începerea ceremoniei de depunere a jurământului de către noii miniştri, că este obligat de Constituție să accepte numirea în postul de ministru inclusiv pe Liviu Marian Pop și pe Sorin Cîmpeanu, care “au contribuit, prin distrugerea de instituţii ale Educaţiei, la un fals în interes public”.

Amintim că în perioada iunie-iulie 2012, premierul Victor Ponta a numit doi miniştri la Educaţie, care să-i spele ruşinea. Mai întâi, fostul sindicalist de la Învăţământ, Liviu Marian Pop, s-a făcut de râs schimbând intempestiv componenţa Consiliului Naţional de Etică (CNECSDTI), pentru a-i salva de plagiat pe Ponta şi pe Ioan Mang – propus şi el ministru al Educaţiei la acea vreme.

Apoi a venit rândul Ecaterinei Andronescu să se discrediteze, ea fiind numită de Ponta în funcţia de ministru al Educaţiei tocmai pentru a-l “albi”.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a admis ulterior, într-o declaraţie făcută jurnaliştilor, că este membru al Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), susţinând însă că “nu a făcut altceva” decât să evalueze teze de doctorat în domeniile agricultură, horticultură, zootehnie, biotehnologie.

Noii miniştri sunt:

  • Mihai Tudose – ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului
  • Andrei Gerea – ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri
  • Sorin Grindeanu – ministrul pentru Societatea Informaţională
  • Sorin Cîmpeanu – ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice
  • Ioan Vulpescu – ministrul Culturii
  • Angel Tîlvăr – ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de peste hotare
  • Liviu Marian Pop – ministrul delegat pentru Dialog Social
  • Graţiela Gavrilescu – ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

De asemenea, au depus jurământul Darius Vâlcov, care a devenit ministrul Finanţelor Publice – ce înglobează acum şi Bugetul -, Liviu Dragnea şi Daniel Constantin, ei nemaifiind şi vicepremieri, dar rămânând – primul – ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi – al doilea – ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Noii miniştri participă astăzi la prima lor şedinţă de guvern.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.