Noii şefi ai secţiilor DNA, cu decretele semnate

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretele de numire a lui Gheorghe Popovici şi a lui Dănuţ Volintiru în funcţiile de procuror-şef, respectiv procuror-şef adjunct ai Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pe o perioadă de 3 ani. De asemenea, şeful statului a semnat decretele pentru reînvestirea Elenei Matieşescu în funcţia de procuror-şef al Secţiei judiciare penale din cadrul şi a generalului-maior magistrat Ion Alexandru în funcţia de procuror militar şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor săvârşite de militari, ambele din cadrul DNA, tot pe câte o perioadă de 3 ani. 

Preşedintele a mai semnat următoarele decrete:

  • pentru numirea Marianei Alexandru în funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA, pe o perioadă de 3 ani
  • pentru  numirea în funcţia de vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a judecătorului Ionuţ-Mihai Matei, pe o perioadă de 3 ani.

Amintim că, după imensul scandal stârnit în 3 octombrie de revocarea prin fax a procurorului-şef de la Secţia “dosare Grele”, Lucian Papici, de către procurorul general Tiberiu Niţu, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc – cel care aprobă numirile la propunerea şefului DNA, potrivit legii – a solicitat în 11 octombrie Secţiei pentru procurori din CSM retragerea propunerilor transmise în urmă cu o săptămână de numire a Iulianei Bendeac şi a lui Viorel Ioan Cerbu pentru funcţiile de procuror-şef şi, respectiv, procuror-şef adjunct ai Secţiei de combatere a corupţiei (Secţia I) din DNA.

Tot atunci, ministrul Justiţiei a transmis CSM noi propuneri pentru aceste funcţii, cele pentru care a semnat acum decretele Traian Băsescu.

Procurorul Lucian Papici a fost numit astăzi, de Secţia pentru procurori a CSM, cu unanimitate de voturi, în funcţia de şef al Serviciului pentru efectuarea urmării penale în cauze de corupţie din cadrul Secţiei I a DNA.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.