Norica Nicolai ii cere demisia Monicai Macovei din Parlamentul European

Norica Nicolai, sefa delegatiei PNL din Parlamentul European (PE), i-a cerut, vineri, europarlamentarului PDL Monica Macovei sa-si dea demisia din PE, pe motiv ca “a declansat o ampla campanie de dezinformare si de manipulare a opiniei publice internationale” in incercarea de a promova ideea “ca in Romania asistam la o lovitura de stat”. Totodata, Nicolai le-a solicitat europarlamentarilor PDL “sa inceteze sa mai atace ordinea de drept si constitutionala a Romaniei”, spunand ca in acest fel acestia se pun “in afara regulilor de drept interne (…) si in afara valorilor si principiilor europene”. La randul sau, europarlamentarul PSD Catalin Ivan sustine ca “nici reactia comisarului european pentru Justitie, Viviane Reding “nu este o reactie corecta, deoarece aceasta, in calitatea pe care o are, putea sa se informeze mai mult, nu sa reactioneze la prima informatie pe care a primit-o”. Ambii sunt insa multumiti ca Parlamentul European a respins, luni, cererea de punere pe ordinea de zi a unei dezbateri “privind situatia statului de drept in Romania”.

“Aceasta cerere promovata de Partidul Popular European la initiativa PDL si in special a doamnei Monica Macovei a fost respinsa cu o larga majoritate in plenul Parlamentului European”, a spus Norica Nicolai.

Totodata, ea considera ca acuzatiile conform carora Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) “este parte a sistemului judecatoresc” nu este adevarata si ca “aceasta institutie este parte a sistemului politic romanesc, o institutie constitutionala de care nici Parlamentul, nici Guvernul USL nu se va atinge, pentru ca prioritar pentru acest guvern este respectarea ordinii de drept in stat”.

“Am cerut demisia Monicai Macovei din PE si cerem PDL-ului, daca mai are o urma de demnitate si de simtamant romanesc, daca mai crede putin in destinul european al Romaniei, sa o convinga pe Monica Macovei sa plece din Parlamentul European”, a afirmat si europarlamentarul PSD Catalin Ivan.

Celula de criza PSD-PNL

El acuza ca europarlamentarul PDL Monica Macovei a cerut si “folosirea articolului 7 din tratatul UE” impotriva Romaniei, respectiv “suspendarea dreptului de vot al Romaniei in Consiliu”, articolul prevazand de asemenea si “suspendarea fondurilor pentru Romania”. “Este un atac foarte dur, un atac nemeritat, cu atat mai mult pentru ca vine din partea unui oficial al Romaniei la Bruxelles”, a reclamat Ivan.

De asemenea, “europarlamentarii USL le cer colegilor din PDL sa opreasca atacurile la adresa Romaniei”. “Este un atac fara precedent. Nu s-a intamplat niciodata ca Romania sa fie atat de vehement atacata de catre reprezentanti ai statului roman in afara, folosind atat de multe minciuni si jumatati de adevar”, a afirmat reprezentantul PSD.

Potrivit acestuia, europarlamentarii PSD si PNL “au fost nevoiti sa creeze chiar si o celula de criza pentru a raspunde acuzatiilor lansate de Theodor Stolojan, Marian-Jean Marinescu si Monica Macovei. “La fiecare scrisoare de-a lor raspundeam noi, si spuneam care este situatia reala in Romania”, a sustinut el. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.