Oprescu dă vina pe protestatarii de la Universitate pentru nefinalizarea parcării subterane

Sorin Oprescu a declarat, vineri, că lucrările la parcarea subterană de la Universitate au fost întârziate şi de protestele din Piaţa Universităţii, dar promite că investiția va fi gata în cursul lunii septembrie. Este cel de-al aselea termen decalat de la începutul lucrărilor. In campania electorală pentru locale, fostul și actualul primar general al Capitalei dădea ca sigură deschiderea parcajului în jurul datei alegerilor (10 iunie), apoi pe 20 iulie. Nu s-a întâmplat așa, dar, desigur, nu este vina edilului, ci a constructorului.

“Nu trece prima decadă a lunii septembrie, sau mai bine zis în cursul lunii septembrie va fi gata şi parcarea de la Universitate. Şi am să vă spun şi de ce au fost întârziate lucrările: în zona aceea, fiind destinată adunărilor spontane, după câte aţi văzut şi voi, ba ne-am ocupat de ridicarea materialelor de construcţie, ba le-am adus înapoi; ba ne-am ocupat de montarea panourilor, ba de sudura lor”, a argumentat Oprescu.

Amintim că în luna ianuarie a acestui an au avut loc mai multe proteste în Piața Universității, iar la două dintre ele au fost produse și acte de vandalism, prin participarea așa-numiților ”ultrași” – suporteri din galeriile de fotbal. Primarul general a reclamat atunci că aceștia au intrat și în șantierul parcării, unde au distrus materialele de construcții.

De atunci însă vandalii nu au mai apărut în zonă, deși de 3 zile au fost reactivate protestele,la care participă însă maxim 300 de persoane.

Parcarea va avea trei niveluri şi o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme şi 21 de locuri speciale pentru motociclete. Aceasta va avea o intrare din strada Academiei, o ieşire lângă Muzeul de Istorie şi încă o intrare “interschimbabilă” în dreptul străzii Toma Caragiu, acolo unde va fi amplasat şi liftul pentru şoferii care parchează.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, în funcţie de necesităţi, această a treia rampă va fi amenajată pentru ieşirea sau pentru intrarea în parcare.

Întrebat în iulie despre costul lucrării, primarul Sorin Oprescu a spus că partea de construcţie şi montaj costă 8 milioane de euro, fondurile fiind private, în baza parteneriatului încheiat de municipalitate.

Cât despre costul unui loc de parcare, edilul şef al Capitalei susținea că “a vorbi de preţuri la acest moment este hazardat”, întrucât tariful va fi stabilit de consilierii generali. Totuși, el consideră că preţurile trebuie să fie mai mari decât în zonele periferice ale oraşului, ”aşa cum este în toate capitalele de largă respiraţie europeană, tocmai pentru a descuraja statul în parcare”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.