Oprescu majorează preţul căldurii ca să dea chiria delirantă pentru sediul Primăriei, reclamă PDL Bucureşti

PDL Bucureşti îl acuză pe primarul general Sorin Oprescu că plăteşte 16 milioane de euro chirie la sediul actual al Primăriei Capitalei, în timp ce se plânge că nu mai are bani la buget pentru subvenţionarea căldurii livrate de RADET bucureştenilor, după ce a mărit datoriile Regiei faţă de ELCEN. PDL Bucureşti precizează, joi, într-un comunicat, că a luat act cu îngrijorare de intenţia primarului general Sorin Oprescu de a majora discriminatoriu, “de la 170 de lei la 335-340 lei”, costul căldurii pe care îl vor plăti bucureştenii în iarna ce urmează.

“Acelaşi Sorin Oprescu declara în 12 septembrie că «putem să menţinem gigacaloria cu subvenţie de la 170 lei, cât plătesc cetăţenii, până la 335-340 lei. Pentru toată lumea». După ce Sorin Oprescu cheltuie 8 milioane de euro pe chirii delirante, după ce autostrada suspendată electoral în sumă de 1,6 miliarde euro a trecut de Consiliul General, Primarul General s-a trezit acum, în prag de iarnă, că nu mai are bani pentru plata subvenţiei”, se reclamă  în comunicat.

Democrat-liberalii susţin că “situaţia dezastruoasă pentru bucureşteni este cauzată exclusiv de primarul general Sorin Oprescu, care timp de patru ani şi jumătate a tratat cu indiferenţă şi populism problemele legate de furnizarea energiei termice în Capitală”. PDL susţine că Sorin Oprescu a subfinanţat cronic acest serviciu şi nu a făcut nicio reformă, în pofida semnalelor trase de PDL Bucureşti.

Contestatarii menţionează că i-au cerut lui Sorin Oprescu în ultimii 4 ani să înceapă restructurarea RADET şi ELCEN, prin trecerea activor acestei societăţi în patrimoniul Primăriei Capitalei şi delegarea gestiunii către un partener serios, care să poată moderniza şi eficientiza cele două societăţi.

Conform PDL, Sorin Oprescu nu a făcut decât să crească datoriile RADET faţă de ELCEN prin neplata sumelor de bani aprobate de Consiliul General.

Proiecte “elucubrante şi populiste”

“În acelaşi timp, Sorin Oprescu plăteşte aproximativ 16 milioane euro chirie la sediul actual al Primăriei Generale. Pentru a plăti această chirie delirantă şi luxoasă, Sorin Oprescu declara că nu are bani pentru subvenţia la căldură în Capitală. PDL Bucureşti îl somează pe Sorin Oprescu, ca înainte de a propune orice alte proiecte elucubrante şi populiste, să nu se atingă de buzunarul bucureştenilor prin majorarea preţului la caldură!”, clamează PDL Bucureşti.

Amintim că Sorin Oprescu, a anunţat miercuri, la Comisia de Industrii din Camera Deputaţilor, că a cerut o listă de la ANAF cu veniturile bucureştenilor, astfel încât cei cu peste 2.000-2.500 de lei pe membru de familie să plătească 328 de lei gigacaloria.

“Nu mai pot să fac faţă cu subvenţia. Nu mai pot. Nu mai am cum să subvenţionez, şi sunt mulţi amărâţi care nu au bani. Am cerut de patru ani – să văd acum dacă se concretizează – o listă cu veniturile de la ANAF şi dacă venitul e mai mare de 20-25 de milioane pe cap de familie să pot să-i pun să plătească 328, cât e acuma gigacaloria la Bucureşti. De ce? Ca să pot să măresc paleta ălora care nu au bani. Nu e politic, e grija faţă de oameni”, a spus Oprescu.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.