Pagubele ultrasilor, de peste un sfert de milion de euro

Pagubele inregistrate in centrul Bucurestilor in timpul protestului de duminica se cifreaza la 270.000 de euro, potrivit primarului general Sorin Oprescu. Cele mai urgente lucrari au constat, luni, in refacerea cablului de electricitate distrus la Piata Unirii, astfel ca de marti au inceput sa functioneze toate semafoarele din zona, si in repararea treptelor spre platoul din fata Teatrului National, de pe care ultrasii au smuls macadamul pentru a da cu el in jandarmi. Proaspat reparate, scarile au fost distruse din nou, marti, de data aceasta pasnic, din cauza protestatarilor care au calcat pe ele inainte de intarirea cimentului.

Edilul Capitalei anunta luni dimineata, la prima ora dupa luptele de strada dintre ultrasi si jandarmi, ca aproximativ 6 km de strazi au fost vandalizate in perimetrul Piata Universitatii – Piata Unirii, I.C. Bratianu si Centrul istoric.

“Vorbim despre distrugeri de garduri metalice – pe intreaga lungime a Bulevardului I.C. Bratianu -, de aliniamente stradale, vitrine sparte, tonete Vodafon si de eliberare a biletelor RATB, statii RATB distruse, fire electrice rupte si nefunctionarea iluminatului public in zona C.I. Bratianu”, a precizat Sorin Oprescu.

Totodata, au fost avariate doua masini ale Politiei Locale, aflate in subordinea Municipalitatii.

Au mai fost distruse 6 semafoare (Corneliu Coposu si I.C. Bratianu), a fost vandalizat infochioscul din zona Hanului Manuc, 8 statii RATB, 4 chioscuri de ziare, plus cosurile de gunoi si bancile de lemn de pe I.C. Bratianu si alte zone centrale ale Capitalei.

Pavajul a fost deteriorat pe 8 dintre strazile aflate pe Smardan, Sf. Dumitru, Teatrul National Bucuresti, Ion Ghica, Cavafii Vechi, Nicolae Balcescu si Stravopoleos, de unde vandalii s-au aprovizionat cu piatra cubica.

In aceleasi zone au fost devastate ghivecele cu plante ornamentale si un automat de sandvisuri. S-a mai constatat distrugerea stalpilor de iluminat din zona Curtea Veche, precum si a celor din fata magazinului Unirea si de pe Edgar Quinet.

Pe Splaiul Unirii a fost vandalizat un ATM de cartele telefonice, precum si o cabina telefonica iar pe str. Selari a fost devastat gardul de fier al santierului arheologic si o cabina a postului Politiei Locale.

Potrivit aceluiasi raport, a fost incendiat un panou publicitar de la intersectia bulevardelor Corneliu Coposu si I.C. Bratianu si sparte geamurile la 11 societati comerciale.

Au fost devastate, totodata, mai multe indicatoare rutiere si o baraca pentru muncitori.

Au fost deteriorate semne de circulatie, iar o camera video de monitorizare din Pasajul Universitatii a fost sparta.

Conform responsabililor RATB, au fost avariate patru vagoane de tramvai si a fost spart geamul cabinei de vanzare RATB de la Sf. Gheorghe.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.