Panfora Oil & Gas are în 2013 un buget de investiții de 38 de milioane de dolari pentru activități de explorare și producție în România

Panfora Oil & Gas, companie a Grupului MOL dedicată activităților de Explorare și Producție de hidrocarburi în România, are pentru acest an un buget de investiții de 38 de milioane de dolari, urmând să înceapă primele operațiuni în perimetrul Ex-6 Curtici. Tehnologiile de măsurare de suprafață sunt cele mai moderne, cu impact minim asupra mediului și comunităților.

“Acordul de concesiune semnat cu Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a fost ratificat de Guvernul României în luna decembrie a anului trecut, iar Panfora Oil & Gas  este titularul acestui acord. Bugetul de investiții pentru 2013 a fost planificat la 38 de milioane de dolari, depinzând și de ratificarea celorlalte două perimetre pe care Grupul MOL le-a concesionat în Vestul României”, declară Gábor Zelei (foto), managing director al Panfora Oil & Gas, într-un comunicat remis redacţiei.

Toate operațiunile din perimetrul Curtici și programul de lucrări convenit cu ANRM se referă la resurse convenționale de hidrocarburi. În perimetrul Curtici nu există potențial pentru resurse neconvenționale, fapt certificat de datele ANRM.

Compania este pregătită să înceapă măsurătorile de suprafață pe 550 km2, utilizând cele mai moderne tehnologii, pentru a obține o hartă 3D a subsolului. Tehnologiile sunt de ultimă oră, cu un impact minim asupra mediului și comunităților, fiind deja folosite cu succes și în zonele urbane.

“Ne concentrăm pe resursele convenționale și vom folosi experiența extinsă a Grupului MOL în explorarea și producția de hidrocarburi din formațiuni de roci convenționale. Suntem implicați pe termen lung în viața comunităților unde ne desfășurăm operațiunile și vrem să sprijinim dezvoltarea acestora”, a adăugat Gábor Zelei.

Suprafața de explorat cuprinde în principal terenuri agricole aparținând unui număr de circa 20 de sate și comune. Durata planificată a lucrărilor este de aproximativ 100 de zile, respectiv câteva zile pentru fiecare teren pe care se vor face măsurători.

Vor fi utilizate drumurile existente, acolo unde acestea sunt disponibile, astfel că suprafețele pe care se vor desfășura operațiuni reprezintă circa 3% din total, iar măsurătorile vor avea loc, pe cât posibil, după strângerea recoltelor.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 30.000 de angajaţi în întreaga lume. Segmentul Upstream cuprinde operațiuni în Orientul Mijlociu, Africa, Asia de Sud și țările membre CSI, compania având peste 75 de ani de experiență în producția de hidrocarburi.

În prezent, desfășoară activități de explorare în 11 țări și de producție în 7 țări, nivelul producției fiind de peste 118.000 barili echivalent petrol pe zi. Segmentul Downstream al Grupului controlează cinci rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia, Croaţia şi Italia.

Compania deţine, de asemenea, o reţea de peste 1.700 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, dintre care 138 în România. Grupul operează o reţea de conducte de gaze naturale de înaltă presiune de peste 5.800 km în Ungaria. Grupul MOL activează şi în comercializarea şi distribuţia de gaze naturale la nivel regional.

Compania a semnat acorduri de concesiune cu Agentia Naţională pentru Resurse Minerale pentru 3 perimetre din vestul României, dintre care unul a fost ratificat de către toate autoritățile competente. Panfora Oil & Gas este entitate cu personalitate juridică românească, titularul perimetrului de exploatare Ex-6 Curtici, prin Ordinul nr. 434/21.12.2012 al Președintelui Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM). (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.