Paolo Ferrari, noul Președinte și CEO Bridgestone EMEA

paolo-ferrariBridgestone, cel mai important producător de anvelope și produse din cauciuc din lume, anunță numirea lui Paolo Ferrari ca Președinte și Director General (CEO) al corporației pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), cu sediul central în Zaventem, Belgia. Domnul Ferrari va fi și membru al Consiliului Director și al Comitetului Executiv Bridgestone Europa NV/SA.

Franco Annunziato, care a deținut anterior poziția de CEO al Bridgestone EMEA, a fost numit Președinte Executiv și CEO al Bridgestone China Asia Pacific în Ianuarie 2016.

Dl. Ferrari, de naționalitate italiană, aduce la Bridgestone o experiență bogată în leadership global, deținând multiple poziții de management în America de Nord, Europa și America Latină. El se alătură Bridgestone, venind de la Pirelli unde, cel mai recent, a fost CEO al diviziei LATAM, iar înainte de a deține această poziție a fost CEO și Președinte al corporației din America de Nord. Dl. Ferrari a deținut numeroase poziții de Director Executiv la Grupul Italian Telecom în Italia, Germania și Marea Britanie în mai multe departamente. La începutul carierei sale, a lucrat, de asemnea în investment banking la Credit Suisse First Boston, în Londra.

„Suntem încântați să îi urăm lui Paolo bun venit la Bridgestone. El s-a remarcat ca un lider global care va dirija inovația, performanța și angajamentul, respectând în același timp principalele valori Bridgestone. De-a lungul carierei sale, și-a demonstrat aptitudinea de a ghida creșterea profitabilă în diferite industrii și zone geografice, construind, în același timp, echipe capabile”, a declarant Eduardo Minardi, Președinte Executiv și CEO activ al Bridgestone Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Un Italian nativ, Paolo a trăit și a lucrat in mod deosebit în străinătate, în special în SUA. Deține o licență în afaceri și economie de la Università Bocconi și un MBA de la Stern School of Business, Universitatea din New York.

Paolo Ferrari se va alătura companiei Bridgestone pe 19 septembrie 2016.

Bridgestone Italia Sales S.r.l. este sediul de coordonare a Bridgestone Regiunea Sud, una dintre cele 6 regiuni comerciale ale grupului Bridgestone. Regiunea Sud cuprinde alte 13 ţări în afară de Italia: Albania, Bosnia – Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Grecia, Kossovo, Macedonia, Malta, Muntenegru, România, Serbia şi Slovenia, având 200 de angajaţi. În Europa, Bridgestone are 13.000 de angajaţi şi deţine un centru de Cercetare şi Dezvoltare şi 8 fabrici. Bridgestone Corporation, cu sediul in Tokyo, este cel mai mare producător de anvelope şi produse din cauciuc din lume.

Pentru mai multe informaţii despre Bridgestone Europe, vă rugăm să ne vizitaţi pe www.bridgestone.ro sau să ne urmăriţi pe Facebook şi Twitter.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.