Paradă de 1 Decembrie cu toţi preşedinţii României

Astăzi sărbătorim 97 de ani de la Marea Unire, iar parada militară a avut loc în prezenţa tuturor preşedinţilor postdecembrişti pe care i-a avut România: actualul şef al statului, Klaus Iohannis – care a stat alături de premierul Dacian Cioloş -, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu – care au stat unul lângă altul – şi Traina Băsescu, care a venit împreună cu nepoţica sa de 2 ani, Sofia Anais, şi a stat separat de toţi ceilalţi. 

La paradă au defilat peste 2.600 de militari și specialiști, cu 360 de mijloace tehnice din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Protecție și Pază, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Administrația Națională a Penitenciarelor și Poliția Locală București, precum și membri ai Asociației Tradiția Militară.

iohannis, parada, ziua romaniei

Militarilor români li s-au adăugat detașamente din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii și Turcia.

La parada din acest an a defilat în premieră și un detașament format din militari răniți în misiunile executate în afara granițelor, în teatrele de operații din Balcanii de Vest, Irak și Afganistan. A defilat de asemenea, în premieră, detașamentul format din militarii Comandamentului Diviziei Multinaționale de Sud-Est a Alianței Nord Atlantice, structură care va asigura o prezență vizibilă și constantă a NATO în România.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.