PDL se curata

Intreaga conducere a PDL – presedintele si Biroul Permanent National – si-au prezentat demisia, joi seara, dupa o zi intreaga de discutii la Colegiul National Director. Astfel, armata de 4 primvicepresedinti si 10 vicepresedinti a batut in retragere, asumandu-si, in sfarsit, responsabilitatea pentru esecul partidului in alegerile locale. Anuntul a fost facut de Emil Boc, la finalul intrunirii, el precizand ca, in perioada urmatoare, PDL va avea doar o structura interimara, pana la alegerea unei noi conduceri a partidului. Totodata, Boc a spus ca nu va mai candida pentru un nou mandat – el fiind ales, de altfel, primar al Municipiului Cluj-Napoca, de unde nu va mai iesi in numele partidului pana cand lumea va uita de masurile de austeritate luate in timpul mandatului sau de premier si pentru care il acuza inclusiv membri din PDL.

Dupa demisia anuntata marti de Elena Udrea, Cristian Poteras a declarat, miercuri, ca va renunta si el la conducerea PDL Sector 6, dar pana seara s-a razgandit. Joi, dupa mai multe runde de discutii, primul care a demisionat a fost Gheorghe Stefan (Pinalti), pe la pranz, apoi Ioan Oltean, spre seara.

Monica Macovei s-a rezumat sa spuna ca “se discuta cu mandatele pe masa”. Intr-o secretomanie totala, intrunirea s-a prelungit pana seara tarziu. In final, Emil Boc a anuntat ceea ce era normal sa se produca, dar care se pare ca numai la presiuni imense a avut loc: demisia in bloc a intregii conduceri. De altfel, Radu Berceanu a cerut acest lucru public, inca de miercuri.

Elena Udrea a opinat ca decizia conducerii PDL de a-si da demisia de onoare este “buna, corecta si onorabila” Gheorghe Flutur a precizat ca “scopul nostru e relansarea partidului si gasirea de solutii pentru electoratul de dreapta”.

Vasile Blaga a anuntat ca nu mai candideaza pentru nicio functie in partid. Gheorghe Falca a calificat demisiile ca fiind “un semnal de posibilitate a reconstructiei unei structuri de centru dreapta puternice”.

In timp ce capii PDL renuntau – cu greu – la putere, Sebastian Lazaroiu a revenit in functia de consilier al presedintelui Traian Basescu.

Boc: Am traversat Romania prin criza

“Atat presedintele PDL, cat si BPN isi asuma raspunderea politica pentru rezultatele pe care le-am obtinut la rezultatele locale”, a declarat Emil Boc, insistand ca “impreuna  au traversat Romania prin criza”.

“Si-au asumat masurile politice care au salvat Romania de la colapsul economic. Aceste masuri au fost bune, au fost corecte. Ele ne-au costat din punct de vedere politic, ne-au costat din punct de vedere electoral. Este un gest de asumare a raspunderii politice ca atare si, in consecinta, atat presedintele PDL cat si BPN si-au asumat gestul demisiei,” a adaugat Boc.

El a spus ca in acest fel se deschide calea pentru organizarea structurii care sa valideze noile organe de conducere ale partidului urmand ca ”detaliile” sa fie stabilite intr-o sedinta viitoare a CND, cel mai probabil duminica.

Emil Boc a precizat ca nu va mai candida pentru sefia PDL. “Nu mai candidez pentru un mandat la presedintia PDL, ma voi ocupa in primul rand de Primaria municipiului Cluj-Napoca. Este o mare onoare si cinste sa fii primar al unui asemenea municipiu”, a aratat presedintele demisionar al PDL.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.