Peste 6.100 de amenzi si 232 de permise ridicate şoferilor din mașini înmatriculate în străinătate

Poliţiştii rutieri au aplicat 6.167 amenzi şoferilor care conduceau autovehicule înmatriculate în străinătate, ca urmare a neregulilor constatate în urma acţiunilor desfăşurate la nivel naţional în 3 zile, pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave. De asemenea, faţă de 232 de conducători auto s-a luat măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, fiindu-le reţinut permisul de conducere și, totodată, au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea a 84 de infracţiuni.

Operațiunea a avut loc în perioada 16-18 august, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere, din cadrul IGPR, cu poliţişti ai serviciilor judeţene rutiere, ai Brigăzii Rutiere Bucureşti şi ai Secţiei de Poliţie Autostrăzi.

S-au efectuat controale asupra a peste 35.000 de autovehicule, dintre care 16.181 de autoturisme cu numere de înmatriculare străine. Din totalul amenzilor, 1.921 au fost aplicate conducătorilor auto care nu au respectat regimul legal de viteză, iar 1.631 pentru neportul centurii de siguranţă, informează, duminică, Poliția Română.

De asemenea, au fost reţinute 232 de permise şi au fost retrase din circulaţie până la remedierea defecţiunilor 132 de certificate de înmatriculare, 51 pentru lipsa RCA-ului și 37 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

Organele de ordine au utilizat toate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele unităţilor de Poliţie Rutieră.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.