Polach Logistics & Transport îşi extinde flota cu 15 camioane Mercedes-Benz Actros

Compania românească Polach Logistics & Transport, cu sediul în Pecica, judeţul Arad, a ales Mercedes-Benz pentru extinderea parcului auto prin achiziționarea a 15 camioane Actros.

Specializată în transportul rutier internațional de mărfuri, activitatea companiei a început în anul 1996, odată cu achiziționarea primul camion. Andrei Covaci, proprietarul grupului de firme Polach, își amintește anii de debut ai companiei și primele curse realizate, împreună cu tatăl său, pe rute interne și cu camioane de tonaj mic.

Primul camion de 18 tone a fost achiziționat în anul 2002, iar începând cu 2003, Polach a început să efectueze curse internaționale.

A fost foarte dificilă contractarea primului leasing. Pe vremea aceea nimeni nu voia să te finanțeze. Am fost nevoit să dau 50% avans la primul camion nou achiziționat în leasing”, povestește Andrei Covaci.

Compania a cunoscut o continuă evoluție pe piața transporturilor, chiar și în perioada crizei când a achiziționat constant noi camioane. Astăzi, flota Polach depășește 70 de camioane, din care aproximativ 50% sunt camioane Euro VI, 40% Euro V și EEV și doar câteva unități mai vechi, Euro III.

Andrei Covaci povestește că decizia de a introduce un nou brand în flotă a venit în urma testării autovehiculului comparativ cu alte două modele. „Am luat această hotărâre în urma unui test-drive pe trei modele diferite. Ne doream un autovehicul fiabil cu un consum redus. Testul cu Mercedes-Benz Actros 1842LSnRL l-am făcut cu tonaje mari tur-retur și traseu greu – nordul Italiei – și sincer, am rămas surprins de consumul înregistrat. La fel de impresionat am fost și la prima încărcare a camioanelor nou achiziționate, când pe un traseu de 1.630 km, din Germania până la noi în curte, cu 5 tone încărcătură, am avut un consum de 21.3 l/100km”, a declarat Andrei Covaci.

Mercedes-Benz se află în topul importatorilor de camioane din România, fiind lider de piață în 2014. „Fiecare posibilitate de achiziție ne oferă șansa de a prezenta produsele și serviciile Mercedes-Benz și cum acestea pot servi cât mai bine nevoilor personalizate ale fiecărui client. Ne bucurăm că reprezentanții companiei Polach au apreciat performanțele camioanelor Actros și că avem ocazia de a susține evoluția companiei prin oferirea unor produse de încredere, având desigur și susținerea unei platforme foarte bune de servicii de post-vânzare. Suntem siguri că experiența aceasta va fi doar începutul unei colaborări pe termen lung”, a declarat Ovidiu Pintilie, Sales & Marketing Manager Trucks în cadrul Mercedes-Benz România.

Polach Logistics & Transport (2)

Polach Logistics & Transport a optat pentru o configurație a camioanelor Actros optimizată pentru transportul pe distanțe lungi, incluzând dotarea acestora cu sisteme adiționale care aduc o contribuție substanțială la reducerea consumului de carburant și AdBlue și optimizarea costurilor de operare. Astfel, toate cele 15 unități Actros 1842LSnRL din noua flotă Polach sunt dotate cu Predictive Powertrain Control (PPC), un sistem inovator care îmbină hărțile digitale și GPS cu Mercedes PowerShift 3, prin utilizarea căruia camionul obține consumul optim de combustibil, indiferent de variațiile de relief ale traseelor parcurse.

De asemenea, modelele achiziționate beneficiază de sistemul de telematică FleedBoard, care furnizează informații despre traseul și localizarea autovehiculelor prin satelit și oferă o analiză amănunțită a performanțelor pe baza stilului de condus, planificarea intervalelor de mentenanță și permite emiterea de rapoarte privind vitezele de deplasare și a timpilor de conducere.

Față de celălalt sistem de monitorizare pe care îl avem în companie, pe FleetBoard putem vedea tonajul și timpii de condus, ceea ce ne ajută foarte mult. Scoatem rapoarte regulat și urmărim îndeaproape flota pentru a preveni eventualele probleme și a ne optimiza cheltuielile”, a declarat doamna Diana Covaci, administrator Polach Logistics & Transport.

Mercedes-Benz Actros este un autovehicul perfect adaptat pentru a face față solicitărilor pe distanțe lungi. Posibilitatea de a alege dintr-o varietate mare de variante și dotări opționale le-a oferit celor de la Polach oportunitatea de a dota noua flotă astfel încât conducătorii auto să beneficieze de cele mai bune condiții.

Ne-am gândit și la șoferi când am configurat camioanele, de la scaune pneumatice ce oferă confort  atât șoferului, cât și pasagerului, la alte mici dotări opționale în cabină, totul gândit pentru a le face munca mai ușoară. De curând, am anunțat noua achiziție pe o rețea de socializare și, totodată, am postat un anunț de angajare, iar interesul a fost mai mare comparativ cu alte dăți. Am observat o mică <bătaie> pe noile camioane, am primit aplicații din partea șoferilor cu vechime și experiență, care ne-au cerut să lucreze pe Mercedes”, a adăugat Diana Covaci.

Polach Logistics & Transport (3)

Avantajele oferite companiei prin intermediul programului de leasing operațional și, mai ales, gama completă de servicii oferită de Mercedes-Benz Financial Services, au reprezentat un motiv în plus care l-a convins pe Andrei Covaci să aleagă Mercedes-Benz. „A contat foarte mult și finanțarea. Am fost într-un moment în care nu puteam da un avans prea mare, iar produsul de la Mercedes-Benz Financial Services s-a potrivit foarte bine nevoilor noastre. Leasing-ul operațional este pentru noi cea mai bună variantă în momentul de față. Noi nu mai dorim să fim proprietari, vrem camioane cu care să facem kilometri și bani și pe care să le reînnoim regulat. Și sigur, cât mai puține griji ale costurilor cu mentenanța, asigurări etc.”.

Planuri de viitor și cifrele afacerii Polach Logistics & Transport

În prezent, Polach Logistics & Transport este unul dintre cele mai cunoscute nume de pe piața transporturilor internaționale din România, cu o flotă de vehicule ce include 71 de capete tractor și 123 de semi-remorci, și un număr de 161 de angajați.

În ultimii doi ani, activitatea companiei a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 12 milioane de euro, iar rezultatele din primele opt luni ale lui 2015 indică o sumă de 7 milioane de euro.

În ceea ce priveste planurile de viitor ale companiei, acestea includ un depozit de logistică în Germania, la Nürnberg. „E punctul de mijloc al țării. Dacă vii din orice țară, fie Anglia, Franța, Belgia sau Olanda, punctul de trecere este Nürnberg; acolo dorim să demarăm construirea unei facilități de depozitare de genul „hub”. Am găsit un loc de 1.000 mp, iar anul viitor în ianuarie începem construcția”, a declarat managerul Polach.

Andrei Covaci are mari așteptări de la noile Actros 1842LSnRL din flotă: „Dorim să fie fiabile, să consume puțin și să nu avem timpi morți sau să stea în service la reparații, pentru că în transportul de automotive penalizările la întârzieri sunt foarte mari. Sper să mergem în continuare cu Mercedes-Benz. Dacă autovehiculele se prezintă cum au fost lăudate și cum le-am observat în timpul testelor, o să fie de bun augur toată colaborarea”, a completat Andrei Covaci.

În vederea creării unei relații puternice bazate pe încredere și apropiere cu clienții, Mercedes-Benz asigură o reţea naţională şi europeană de Centre Autorizate de Service şi o logistică de înaltă eficienţă în domeniul pieselor de schimb. Reţeaua de Centre Autorizate Mercedes-Benz din România asigură o acoperire națională, numărând 24 de locații, dedicate operaţiunilor de service pentru camioane.

De asemenea, serviciile post-vânzare Mercedes-Benz reprezintă suportul care asigură disponibilitatea maximă a autovehiculului (uptime), esenţială pentru proprietarii de flote. Mai mult, orice proprietar al unui autovehicul Mercedes-Benz beneficiază, la apelarea unui număr unic de telefon, de serviciul Service24h – asistenţă informaţională şi organizatorică, din partea partenerilor autorizaţi de service din întreaga Europă.

Mai multe informaţii despre divizia de camioane Mercedes-Benz sunt disponibile online la: www.mercedes-benz.ro/Camioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.