Ponta a demis doi sefi de la INS

Premierul Victor Ponta a eliberat joi din functie doi vicepresedinti de la INS, institutie care se ocupa cu rezultatele recensamantului din 2011. Este vorba despre Cristian Nicolae Stanica si Gered Beatrix, care au fost inlocuiti cu Elena Mihaela Iagar si Florin Ciurariu, potrivit Monitorului Oficial  nr. 451/05.07.2012. Vicepresedintii INS au rang de subsecretar de stat. Seful INSSE, Vergil Voineagu, a ramas in continuare la conducerea institutiei.

Florin Ciurariu este un vechi membru al PNL Vaslui, absolvent de Matematica si Filosofie. Detine un master in „Politici Publice si Administratie Publica”. Elena Iagar este economist.

Victor Ponta a declarat, joi, ca intentioneaza ca la referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu sa fie utilizate rezultatele recensamantului din 2011, care scade cu 2,6 milioane de locuitori populatia Romaniei.

Premierul a adaugat ca a solicitat INS date despre intrarea in vigoare a rezultatelor recensamantului.

Institutul National de Statistica a oferit in februarie numai date preliminarii despre populatia Romaniei, urmand ca rezultatele definitive ale recensamintului vor fi disponibile in semestrul al II-lea din 2013. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.