Ponta ar pune-o pe Andronescu sefa la Educatie numai ca sa-l enerveze pe Basescu

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca nu nu a luat inca o decizie asupra interimatului de la Ministerul Educatiei, care expira la 30 iunie, dar ca are si el premonitii, precum Basescu, ca Ecaterina Andronescu va fi ministru. Acum o luna, cand a fost intrebata de jurnalisti daca nu tinteste portofoliul Educatiei, ea a raspuns: “Radeti de mine?”. Se referea la problemele pe care le are in justitie cu incompatibilitatea si conflictul de interese.

“Comisia de Etica de la Ministerul Educatiei era formata de Funeriu tot ca o arma impotriva profesorilor cu care avea el razboaie – cu Marga, cu Andronescu -, ca Funeriu a stat ministru ca sa se razboiasca cu Marga si cu Andronescu. Si va spun ca domnul Marga e ministru si ca doamna Andronescu va fi ministru, ca sa rezolvam cu Funeriu si cu razboaiele lui”, a spus Ponta, raspunzand acuzelor de plagiat.

Amintim ca, dupa doua incercari esuate – Corina Dumitrescu si Iona Mang (acuzat si el de plagiat) -, premierul Victor Ponta a gasit ca solutie interimatul, numindu-l pe fostul sindicalist Liviu Marian Pop la conducerea Ministerului Educatiei. Ponta anunta in 16 mai, cand a demisionat Mang, ca i-a accepta cererea pentru a-i permite, fara presiunea portofoliului, sa “restabileasca adevarul” in urma acuzatiilor de plagiat. Acest lucru nu s-a mai intamplat, dupa ce interimarul Pop a schimbat intreaga componenta a Comisiei de Etica.

Cum la 30 iunie va trebui sa numeasca totusi un ministru la Educatie, Ponta a lasat sa-i scape numele Ecaterinei Andronescu, carear fi nominalizata in aceasta functie pe care a mai detinut-o de doua ori si a iscat numai scandaluri. “O sa va comunic decizia. Nu am vorbit cu nimeni deocamdata. Aseara m-am intors la 23.30 (din Austria, n. red.). Am si eu premonitii, ca si Basescu, stiti cum – nu doar Basescu stie cu o saptamana inainte ce se va intampla. Incep sa am si eu premonitii ca Andronescu va fi ministru”, a spus Ponta.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.