Ponta: “Este foarte important ca oamenii sa vina sa voteze, pentru a arata ca Romania este o democratie functionala. Dl. Basescu sa recunoasca votul romanilor”

Premierul Victor Ponta a facut apel la romani, luni seara la TVR, sa se prezinte la referendum, pentru “a arata ca Romania este o democratie functionala”. Pe de alta parte, el a cerut ca “domnul Basescu sa recunoasca votul romanilor”. Seful Executivului sustine ca “exista o ruptura intre ce se scrie in presa si ce cred oamenii cu adevarat”, insa a asigurat ca “oamenii au incredere in noi”. Despre relatia cu Traian Basescu, premierul sustine ca nu a putut fi posibila, aratand ca presedintele suspendat l-a facut “si maimuta”. Victor Ponta a refuzat sa vorbeasca despre plagiat, spunand ca “dupa 29 putem vorbi si despre acest subiect, care nu trebuia sa fie un subiect politic”.

Premierul a spus ca “exista o ruptura intre ce se scrie in presa si ce cred oamenii cu adevarat”. “Oamenii au incredere in noi”, a asigurat el.

“Timp de doi ani, in Opozitie, am afirmat ca cei din conducerea ANAF sunt implicati in afaceri de evaziune fiscala si coruptie, dar ni s-a spus ca noi suntem in opozitie si nu stim. La faimoasa Autoritate Nationala pentru Restituirea Proprietatii, noii sefi – azi strangeau documentele ca maine sa trimita la Parchet – au constatat restuiri ilegale de 150.000 de euro, cu documente false, in Ilfov. E un nume cunoscut, domnul Gheorghe Stelian, daca nu ma insel. Maine va prezenta seful ANRP documentele. Ceea ce oamenii vor sa vada si ceea ce le cer ministrilor mei si secretarilor de stat este ca noi sa nu preluam de la cei de dinainte si sa acoperim ce gasim. Astfel, tot ce gasim acolo, trimitem la Parchet si sa se faca dreptate”, a adaugat Ponta.

“Domnul Basescu sa recunoasca votul romanilor”

Despre referendum, seful Executivului a spus ca le-a cerut celor doi ministri responsabili, Ioan Rus si Paul-Victor Dobre, ca de marti sa se intalneasca zilnic cu presa, cu observatorii internationali si cu cei de la PDL si “sa monitorizeze cum merg lucrurile”.

“Astazi am auzit de la PDL ca am schimbat modul de intocmire a procesului verbal. L-am chemat pe domnul Dobre care mi-a spus ca nu s-a schimbat nimic. Seful de la STS, dorit de presedintele Basescu, este in functie si il va informa pe domnul Basescu. La fel si sefa de la Autoritatea Electorala, prietena doamnei Udrea, e acolo. Eu vreau sa spun un singur lucru: Domnul Basescu sa recunoasca votul romanilor”, a precizat Ponta.

“Pot sa va garantez ca voi respecta votul oamenilor”

“Este foarte important ca oamenii sa vina sa voteze, pentru a arata ca Romania este o democratie functionala. Este un semn de democratie in Romania, daca oamenii vor participa la vot, dupa care eu pot sa va garantez ca voi respecta votul oamenilor”, a asigurat el.

Despre relatia cu presedintele suspendat Traian Basescu,premierul a aratat ca “eu am incercat aceasta coabitare (cu Traian Basescu, n.r.) in prima luna si jumatate de mandat, dar mi-a fost imposibil”. “L-am auzit in ultimele zile, cred ca m-a facut si maimuta”, a exemplificat el de ce nu se intelege cu Basescu.

Ponta a adaugat ca isi doreste foarte mult ca pe 29 “poporul roman sa decida el”.

“Dupa 29 putem vorbi si despre plagiat”

Despre plagiat, Victor Ponta nu a vrut sa discute, spunand ca va putea vorbi abia dupa referendum.

“Plagiatul a fost un atac pur politic la adresa mea. Dupa 29 putem vorbi si despre acest subiect, care nu trebuia sa fie un subiect politic”, a spus el.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.