Ponta promite returnarea taxei auto fara proces

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca Guvernul cauta o solutie astfel incat banii incasati ilegal prin taxa auto sa fie returnati fara a mai fi nevoie ca pagubitii sa mearga la proces. “Avem deja sute sau mii de decizii judecatoresti si toate sunt identice, Guvernul a pierdut procesul. Nu are rost sa-i mai tinem pe ceilalti zeci de mii in procese si totodata instantele, judecatorii, grefierii ocupati, ci trebuie sa recunoastem ca legea Guvernului Boc a fost gresita si sa gasim o posibilitate de rambursare a banilor pe care statul i-a incasat ilegal”, a declarat Victor Ponta.

“Am discutat si vom vedea, saptamana viitoare, in sedinta de guvern, odata cu prezentarea dnei Plumb cu privire la taxa auto, am discutat sa identificam impreuna o procedura administrativa prin care zecile de mii de procese aflate pe rol ale cetatenilor romani care isi cer inapoi banii incasati ilegal sa fie solutionate fara a se mai apela la instanta. Suntem intr-o situatie identica cu ceea ce se intampla cu acei bani incasati ilegal pensionarilor (din CASS, n.r.). Am dat banii inapoi, la fel trebuie sa facem si cu taxa auto. E clar ca legea adoptata anterior a fost o lege care nu corespundea normelor europene si nici celor constitutionale. E clar ca Guvernul va trebui sa dea banii inapoi”, a sustinut Ponta, la finalul unei discutii pe care a avut-o cu secretarii de stat din Ministerul Justitiei.

Primul-ministru a adaugat ca „suntem aproape de o procedura de infringement pe aceasta tema si de fiecare data cand guvernele au schimbat taxa auto, au facut-o mai prost”.

Intrebat daca banii inapoiati pe taxa auto vor fi prinsi in rectificarea bugetara si daca are o estimare, Ponta a raspuns negativ,precizand insa ca martea viitoare va fi o sedinta de guvern si atunci va putea oferi mai multe amanunte.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.