Pop il ia la bani marunti pe Basescu “cu masterul din Norvegia”

Liviu Marian Pop, fostul ministru interimar al Educatiei, a declarat luni, in fata sediului ANI – care il cerceteaza pentru conflict de interese – ca “ar trebui verificat si masterul dat in Norvegia de presedintele Traian Basescu”, lasand sa se inteleaga ca si seful statului ar fi plagiat. Pop s-a grabit cu aceasta afirmatie in contextul in care Ecaterina Andronescu, desemnata de premierul Victor Ponta sa preia portofoliul Educatiei, trebuie sa depuna, la cererea presedintelui Traian Basescu, o declaratie pe propria raspundere ca nu a plagiat si ca nu se afla in incompatibilitate. Daca nu depune acel document inseamna ca are ceva de ascuns, iar daca o va face – asa cum a procedat si Puiu Hasotti -, va deveni o cutuma.

“Daca tot sunt verificate CV-urile politicienilor, poate ca ar trebui verificat si masterul dat in Norvegia de presedintele Traian Basescu”, a spus Pop.

Intrebat de jurnalisti daca are informatii despre un posibil plagiat comis de Basescu, el a precizat : “Imi pun si eu intrebari, daca tot e sa dam explicatii… “.

Dupa ce a facut tot posibilul sa desfiinteze comisiile academice care ar trebui sa verifice plagiatul lui Ponta, Pop a simtit nevoia sa-si arate devotamentul si fata de Ecaterina Andronescu – cea care se judeca cu ANI pentru a dovedi ca nu s-a aflat in incompatibilitate pe vremea cand era si senator, si rector la Politehnica, dar si pentru conflict de interese.

Amintim ca Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), al carei lider a ajuns Pop, a criticat-o vehement pe Andronescu pe vremea cand aceasta era ministru in Guvernul Boc (ianuarie-septembrie 2009), insa si-a schimbat pozitia fata de ea odata cu dezbaterile publice pe tema Legii educatiei propusa de ministrul Daniel Funeriu, cand sindicatul s-a declarat impotriva acestui act normativ si a organizat, alaturi de alte federatii sindicale, ample miscari stradale de protest.

Fostul ministru interimar al Educatiei s-a prezentat, luni la ora 12.00, la Agentia Nationala de Integritate (ANI), in legatura cu verificarea demarata de inspectorii de integritate la adresa sa, pentru conflict de interese.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.