Pop arunca la cos 60 de ordine de ministru emise de Funeriu

Pe motiv ca nu le-a gasit in arhiva Ministerului Educatiei, Liviu Marian Pop arunca la cos 60 de ordine de ministru emise in ultimii 2 ani de predecesorul sau, Daniel Funeriu. In acest fel, interimarul de la Educatie va putea scapa de misiunea ingrata de a le modifica el insusi, asa cum a procedat cu cel privind retinerea cotizatiei de sindicat direct pe statele profesorilor si personalului nedidactic din invatamant, sau cu schimbarea componentei Condiliului National de Etica, imediat dupa aparitia in presa a acuzatiilor de plagitat la adresa premierului Ponta.

“Sunt 60 de ordine de ministru din ultimii 2 ani care nu au fost predate la arhiva MECTS si care, pe cale de consecinta, sunt nule. Continuam ancheta interna in a identifica cele 60 de ordine de ministru, cum arata ele si unde isi produc efectele. Cand vom descoperi fiecare ordin, il vom face public. Este inadmisibil pentru un minister sa nu detina in arhiva proprie ordine care isi produc efectul. In scris, voi adresa si Presedintiei ordinul pe care l-am gasit in arhiva, sa analizeze si presedintele Romaniei daca este normal”, a declarat jurnalistilor Liviu Marian Pop.

El a tinut sa precizeze ca “nu am facut plangere penala impotriva fostului ministru Daniel Funeriu, ci impotriva tuturor celor care au semnat Ordinul 5.505/2010 prin care s-a facut echivalarea unui titlul de doctor”.

“Am finalizat si inaintat astazi ceea ce am descoperit ieri, acea sesizare catre Parchetul de pe langa Judecatoria sector 1 Bucuresti pentru ca am descoperit ca printr-un ordin de ministru s-a facut o echivalare de diploma de doctor. Nu este vinovata persoana careia i s-a echivalat diploma, problema este ca ministrul a emis un ordin in baza unui ordin care nu exista”, a spus Pop.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.