Poşta concediază 3.650 de angajaţi

1

Conducerea Poştei Române a stabilit vineri, împreună cu liderii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), concedierea a 3.650 de salariaţi (11,4% din personal), urmând ca părţile să decidă şi modalitatea prin care se va realiza această operaţiune, pe baza unor criterii de comun acord între companie şi sindicat, se arată într-un comunicat al CNPR.

„Negocierile privind aplicarea normării muncii purtate între conducerea Poştei Române şi sindicate s-au încheiat. Părţile au convenit asupra unui număr de 3.650 de salariaţi, ce vor face subiectul disponibilizării colective. În conformitate cu prevederile protocolului încheiat în data de 14 mai 2013, comisia tehnică mixtă, formată din reprezentanţi ai CNPR şi ai Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), a stabilit personalul excedentar existent în cadrul companiei (…) Modalitatea de aplicare efectivă a protocolului încheiat astăzi, 31 mai 2013, va fi determinată de comisia mixtă CNPR – SLPR, pe baza unor criterii ce vor fi stabilite de comun acord”, precizează comunicatul.

Anterior, directorul general al companiei, Ion Smeeianu, a afirmat că, potrivit unor calcule estimative, ar trebui să fie disponibilizaţi 4.458 de salariati, cu o variaţie de plus/minus 5%, în funcţie de ultimele verificări şi discutii cu sindicatele.

“Cei care vor fi disponibilizaţi vor primi, în funcţie de vechime, între 3 şi 30 de salarii”, a spus Smeeianu, marţi, într-o conferinţă.

Privatizarea Poştei a fost ratată, după ce niciun investitor nu a achiziţionat caietul de sarcini până la data de 28 mai. Guvernul a decis, miercuri, prelungirea cu 180 de zile – cu posibilitatea adăugării a încă 6 luni – a termenului de privatizare.

Poşta Română este operatorul poştal naţional şi coordonează cea mai mare reţea naţională de distribuţie, deservind mai mult de 7.500.000 de adrese de corespondenţă şi peste 19 milioane de persoane, se arată în comunicatul companiei.

Reţeaua de distribuţie include, la nivel naţional, 8 centre de sortare, mai mult de 5.500 de unităţi poştale şi o flotă de aproximativ 800 de vehicule.

CNPR are 32.000 de angajaţi, 650 de milioane de lei datorii şi a înregistrat o cifră de afaceri netă de 1,206 miliarde lei în anul 2012.

Magda SEVERIN

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua!
    Situatia relatata de dumneavoastra este plina de adevar dar si de “amaraciune”. Daca aveti ocazia, atat in Bucuresti cat si in tara, incercati sa vedeti ce se intampla cu sediile Postei Romane, si ce chirii va fi nevoita aceasta companie nationala sa achite catre “diversi”…… Pacat si umilitor ce se intampla!

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.