Primul circuit de autocross din România

Autocross Arena deschide duminică, 1 septembrie, la ora 17.00, în comuna Mogoşoaia, pe strada Ficuscului nr 10, primul circuit de autocross din România, gazda evenimentului fiind celebrul pilot Valentin Porcişteanu, cel care a obţinut titlul de Campion Naţional în sezonul 2011 şi două titluri de vicecampion naţional la Campionatul Naţional de Raliuri al României. 

Autocross-ul este o formă de competiţie contra-cronometru în care, pe un circuit de macadam, fiecare pilot intră pe rând şi încearcă să scoată un timp cât mai bun.

autocross 2

Sunt folosite maşini de stradă, nepreparate, dar şi maşini pregătite special pentru raliuri, precizeazî organizatorii.

Traseul este realizat astfel încât să pună în evidenţă mai mult aptitudinile pilotului decât puterea motorului sau viteza maşinii.

autocross 1

Autocross Arena pune la dispoziţie celor doritori să îşi testeze veleităţile de pilot un circuit de 850 m lungime, 12-14 m lăţime, fie cu una dintre masinile proprii, fie ale organizatorilor, în condiţii depline de siguranţă.

Maşinile sunt dotate cu roll-cage, scaune sport, centuri omologate şi plasă de siguranţă la geam, exact ca o maşină de raliu. Sunt două tipuri: VW Golf GTI cu tracţiune pe faţă, de 115 cp, şi BMW 320, cu tractiune pe spate, de 150 cp.

autocross 3

În cadrul evenimentului vor exista demonstraţii ale piloţilor consacraţi, dar şi concursuri surpriză pentru participanţii care au curajul de şă-şi testeze abilităţile de şofer.

autocross 5

La deschiderea oficială vor participa specialişti din industria auto autohtonă, primarul comunei Mogoşoaia, Paul Mihai Nicu Precup şi alte autorităţi locale, se arată în comunicatul remis redacţiei de către organizatori. 

Iată şi traseul:

traseu

Programul evenimentului:

17.00 –  Primire invitaţi

17.30 – Demonstraţii Valentin Porcişteanu şi invitaţii săi

18.00 – Concurs : Taie pepenele cu maşina

19.00 – Concurs: Impusca- ma din mers

20.00 – Premiere participanţi

20.10 – Test drive maşini Autocross Arena.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.